HVV Berends en Slump HS1 start nieuwe seizoen uitstekend

28-09-2020 -

Na maanden zonder ook maar enige vorm van competitie gespeeld te hebben, was het op donderdag 24 september dan eindelijk weer zo ver. De Marke vulde zich met een horde van uitgelaten supporters, die netjes op 1,5 meter afstand zouden toezien hoe Berends en Slump HS1 het seizoen zou starten. Jammer was wel dat de meeste supporters zo veel afstand hielden, dat ze de tribune eigenlijk niet haalden en zodoende thuis bleven. Afijn, tijd voor volleybal!

In het nieuwe seizoen komt HS1 opnieuw uit in de eerste klasse, echter ditmaal in een andere regio. Dat betekent veel nieuwe teams en gezichten. Ook aan Hattemer zijde een ‘nieuw’ gezicht. Middenman Koen Sobering keert na een aantal seizoenen in Zwolle gespeeld te hebben terug op het oude nest. Iets wat voor Berends en Slump HS1 precies op het goede moment komt, nu Jeffrey Nagelhout besloten heeft om (tijdelijk) de volleybalschoenen aan de wilgen te hangen. Jammer genoeg is ook Henk zeker het eerste half jaar afwezig vanwege een hardnekkige scheenblessure. Dit maakt dat er momenteel slechts 7 sterspelers inzetbaar zijn en de spoeling dus zeer dun is. Gelukkig betekent bovenstaande wel dat er twee extra toeschouwers bij de wedstijden aanwezig kunnen zijn.

Ondanks deze wijzigingen weet coach Rutger Kamphuis een prima opstelling neer te zetten, waarbij Allard het spel als vanouds verdeelt. Tiemen en Rick vullen de passer/loper-posities in en Sil en Koen mogen hun lange lijven op het midden inzetten. Gerben schuift door naar de diagonaalpositie en zodoende staat er 6 man op het moment dat het fluitsignaal voor het eerst klinkt tegen PRIMA2DIO HS1 uit Apeldoorn. Beide ploegen hebben op dit moment nog geen wedstrijden gespeeld, dus over de kansen valt op dat moment nog niks te zeggen. De thuisploeg laat echter direct zien dat het thuis niet van plan is veel weg te geven. Met verzorgd volleybal wordt de servicepass snel onder controle gebracht. Hierdoor kan aanvallend direct gezocht worden naar middenman Koen, die met zijn lengte toch wel een balletje of 2 zou moeten kunnen slaan. Ook Gerben wordt veelvuldig aan het net gebruikt. Inmiddels redelijk goed hersteld van zijn slepende schouderblessure weet ook hij het de tegenstander aanvallend lastig te maken. HVV loopt snel een paar punten uit en PRIMA2DIO weet met al zijn ervaren spelers hier eigenlijk geen aansluiting te vinden. De eindstand van de eerste set is een verdiende 25-19 voor HVV.

In de tweede set eenzelfde spelbeeld. Hattem maakt vooral het spel en de gasten haken hier op aan. De Hattemers hebben nog wat moeite met het netjes uitspelen, waarbij voor de rallypass nog niet op het niveau is wat je verwacht. Hierdoor blijft het Apeldoorns team in de buurt en komt het af en toe tot een fraai puntje. Daar tegenover zet HVV een goede blokkering neer en weet het zelf ook met wat mooie variatie in de aanval de set naar zich toe te trekken. Eindstand opnieuw 25-19.

De derde set zou de spannendste worden van de avond. PRIMA2DIO speelt eigenlijk niet heel anders dan voorheen, maar krijgt wat meer ruimte van HVV. Laatstgenoemde wordt wat slordig en er lijkt wat lichte vermoeidheid zichtbaar. Tijd om orde op zaken te stellen dus. Thomas wordt ingebracht op de diagonaalpositie. Deze frisse aanvalskracht verrast de gasten. De thuisploeg herstelt mede hierdoor net op tijd de gedane schade en weet de set te winnen met 27-25.

Het verzet blijkt gebroken. HVV juist ontketent. Zonder enige vorm van druk speelt HVV de laatste set keurig uit en komt niet in gevaar. Berends en Slump laat zien dat er in Hattem niks te halen valt en wint de laatste set overtuigend met 25-16. Een heerlijk begin voor de Hattemers, na een toch wat teleurstellend seizoen in 2019/2020. De volgende wedstrijd is op vrijdag 2 oktober, als uw favorieten afreizen naar A.B.S. HS1 uit Bathmen. Tot dan!