Berends en Slump HS1 weet niet te verrassen in Dronten

09-02-2020 - Het is zaterdag 1 februari als HVV HS1 aantreedt tegen Libero’99 in Dronten. Slechts 6 spelers begeven zich rond etenstijd richting t’ Dok. Een flinterdunne selectie dus, wanneer zowel Tiemen als Jeffrey niet in de gelegenheid zijn om aan te treden tegen het veel hoger geplaatste eerste herenteam uit de polder.

Wanneer de wedstrijd begint zijn de krachtsverschillen nog niet duidelijk uitgedrukt. Libero begint slordig en lijkt niet wakker. HVV scoort zodoende de nodige punten en kan proberen grip te krijgen op de wedstrijd. De set laat lang geen winnaar zien. Enerzijds scoort HVV via een paar mooie midballen en leuke combinaties. Anderzijds verliest HVV veel op de servicepass. Na een sterke tegenstoot van de tegenstander weet Libero echter een behoorlijk gat te slaan. Hier heeft HVV duidelijk geen antwoord op en verliest het de eerste set met 25-16. Na de eerste set wisselt HVV enkele posities. Gerben, langzamerhand herstellend van een slepende schouderblessure, gaat naar de passer/loper positie. Henk neemt zodoende het midden voor zijn rekening. Aanvankelijk heeft HVV voordeel van de wissel. Er wordt aanvallend wat meer gescoord. Echter ligt de defensie van HVV akelig bloot en krijgt Berends en Slumps’ heren 1 net zo makkelijk punten tegen als dat ze zelf kan scoren. Dit resulteert in een 25-20 voor Libero. Op basis van punten zal het vandaag niet spannender worden dan dit. In de derde en vierde set is het geloof bij HVV dat er iets te halen valt verdwenen. Op niet al te fraaie wijze wordt kenbaar dat het onderlinge verschil tussen de teams te groot is om er een spannende wedstrijd van te maken. Opnieuw schuiven de Hattemers wat in posities, maar van verbetering is geen sprake. HVV is zoekende naar een manier om opnieuw in de flow te geraken, maar met 25-14 en 25-12 zijn dit geen sets om lang bij stil te staan.HVV zal strijd moeten leveren voor elk puntje op de ranglijst. Berends en Slump HS1 zal dan ook snel moeten opstaan, want in de resterende wedstrijden liggen echt kansen voor het behoud in de eerste klasse. Er wachten tevens nog enkele thuiswedstrijden, waarbij support meer dan welkom is. De volgende wedstrijd is op donderdag 6 februari, om 20.30 uur in de Marke. Surf komt op bezoek, waarbij de prognose toch kansen laat zien. Tot dan!