Creatieve winst dames HVV

02-02-2020 - Zaterdagochtend vroeg vertrekken voor een volleybalwedstrijd, dat is niet heel gebruikelijk voor de HVV dames. Naast het tijdstip was HVV verre van compleet. Moniek had in de vorige wedstrijd haar enkelbanden flink geblesseerd en is de komende weken nog wel uitgeschakeld. Susanne is voor de komende maanden uitgeschakeld vanwege haar achillespees, Rosalie was niet inzetbaar door een zweepslag. Daarnaast waren Anouk en Linda ook afwezig.

Tijd voor een creatieve opstelling zonder spelverdeelsters. Met zeven speelsters inclusief libero Hanna moest het gebeuren. Doel van de wedstrijd was plezier maken, het zo makkelijk mogelijk maken voor elkaar en elkaar helpen. Coach Marien begon met de volgende opstelling. Denise, normaal op midden, maar vandaag als spelverdeelster. Eva en Suzanne als paser-lopers, Germaine als diagonaal, Milou op midden en Ellen, normaal als paser-loper, ook als midden.

En deze creatieve opstelling had veel succes. De passing liep heel behoorlijk en met een wat ruimere en langzamer set-up wist HVV behoorlijk tot scoren te komen. Een goede eigen services deed ook wonderen en in tegenstelling tot vorige week werden er behoorlijk services series gemaakt. De eerste set ging redelijk vlot naar Berends&Slump met 25-18. In de tweede set bleef deze opstelling staan, veel andere opties waren er ook niet. Dezelfde lijn werd redelijk doorgezet, bij vlagen had HVV moeite met de service van Surf waardoor de passing niet zo kwam als gewenst. Er werd hard gewerkt en veel verdedigd of oplossend gespeeld. Ook de 2de set ging naar HVV met 25-22.

De derde set ging een stuk moeizamer, de passing liet het redelijk af weten en scorend kwam HVV er niet goed door. Surf wist flink uit te lopen, door een serviceserie van Eva kwam HVV nog wel een eind terug maar niet voldoende om kans te maken op de set. Deze set ging met 25-17 naar Surf.

De vierde set toch een wijziging in de opstelling, Germaine en Ellen wisselden van positie en stonden zo beiden niet op hun vaste plek. De vermoeidheid bij Denise begon zichtbaar te worden in deze set. De set-ups die ze in de eerdere sets heel behoorlijk had gegeven als niet spelverdeelster werden wat minder zuiver, maar door goed samen te werken en ballen over te nemen wist HVV deze set naar zich toe te trekken. Ook een aantal goede servicerondes zorgde ervoor dat HVV als eerste bij de 20 was. Maar HVV liet door een paar foute passes Surf erg dichtbij komen, maar HVV wist op tijd door te drukken en de set met 26-24 te winnen.

Een verdiende 3-1 winst voor de Berends&Slump dames. In de top 4 is het spannend en staat iedereen erg dicht op elkaar. Dinsdag 11 februari spelen de dames uit tegen Elburg en hopen dan completer te zijn dan deze zaterdag. Maar deze wedstrijd toont aan dat met de juiste instelling je ook kunt winnen als je niet op je eigen plek staat.