Dames HVV hebben dag niet

26-01-2020 - Zaterdag 25 januari stond de wedstrijd tegen N.V.C. op het programma voor de Berends&Slump dames. De uitwedstrijd tegen dit redelijk jonge team was door HVV met 3-1 verloren wat voor deze thuiswedstrijd een extra uitdaging opleverde. Het HVV team was redelijk compleet, echter wel met enkele pijntjes waardoor de inzetbaarheid niet optimaal was.

Opdracht van coach Marien was om direct vanaf het begin goed en fanatiek te starten, iets waar de HVV dames nog wel eens moeite mee hebben. Het bleek een lastige en zware wedstrijd te worden, waarbij het lang spannend bleef, maar HVV eigenlijk steeds achter de feiten aanliep. De passing was niet optimaal. NVC had een degelijke blokkering en een zeer sterke verdediging. Menig bal werd nog door hen van de grond gehaald en terug gebracht, waardoor lange rally's ontstonden. De normaal vrij sterke service van HVV was er vandaag niet, er werden nauwelijks service series gemaakt. De opdracht om af te wisselen in aanval en geplaatste bal werd wel behoorlijk goed opgevolgd, maar werd vaak doorzien door NVC, die hier zelf vaak beter in was. De persoonlijke foutenlast aan de HVV kant was te hoog om veel kansen te maken in deze wedstrijd.

In de derde set landde Moniek bij een blokpoging op de voet van Ellen en moest geblesseerd het veld verlaten. De eerste 3 sets en daarmee de winst ging naar NVC 20-25, 19-25 en 21-25.

De vierde set werd nog in een laatste poging alles op alles gezet om nog wel een punt binnen te slepen. Om minimaal een gelijk resultaat te behalen als in de uitwedstrijd. Met hard werken en iets minder persoonlijke fouten lukte dit uiteindelijk 25-22.

HVV verloor zo deze wedstrijd met 1-3 . En hoopt dat Moniek voldoende hersteld om de volgende wedstrijd weer mee te kunnen doen. Zaterdag 1 februari spelen de Berends&Slump dames tegen Surf in Hoevelaken.