Berends en Slump HS1 ervaart absolute off-day

26-01-2020 - De heren van HVV zijn, ondanks de winst van de vorige wedstrijd, nog altijd naarstig op zoek naar punten. Naast de in afwezigheid schitterende Henk, gelukkig verder een complete selectie. HVV zal thuis tegen N.V.C. moeten hopen op een goede dag, want op papier een lastige pot. N.V.C. bezet de 5e positie en HVV… Nou ja, behoorlijk hoog aan de onderkant.

In de eerste set is het spel aan beide kanten niet echt formidabel. Slordig spel met veel onrust maakt dat er niet direct een sterker team te onderscheiden valt. Lang gaat deze set gelijk op. HVV, geplaagd door wat pech en foutjes her en der, laat deze set op het laatst aan zich voorbij gaan. De eindstand is 24-26 voor de gasten.

Wanneer het tweede bedrijf begint is Berends en Slump HS1 duidelijk nog wat ontdaan van de ontknoping van de eerste set, terwijl de Nijkerkers met meer zelfvertrouwen gaan volleyballen. Daar komt bij dat er een sterk blok hangt. HVV scoort deze set lastig punten. Aan de andere kant lijkt alles ineens op zijn plek te vallen en dan is de echte setspanning snel verdwenen. Een blamage voor HVV, met een 14-25 op de borden.

In de derde set lijkt er weer wat meer beleving in het spel te zitten. De pass is onder controle en met wat venijnige prikballen weten de Hattemers de gasten wat meer onder druk te zetten. Dit lijkt een set met mogelijkheden, maar dan zet Nijkerk gas bij. De blokkering weet hier geen raad mee en ook serverend laat het eerste team uit Hattem het vandaag echt afweten. Een troosteloze 17-25 op de borden.

Als de laatste set begint, geeft N.V.C. wat nieuwe spelers de kans. Dit zou het moment moeten zijn voor HVV om toe te slaan. Zodoende wisselt HVV van spelverdeler en wordt er nieuwe energie gebracht. Er wordt nog wat druk neergelegd bij de tegenstander, maar de voorsprong wordt netjes afgewisseld tussen beide teams. Echter, zoals wel vaker dit seizoen laat HVV zich plotseling verrassen door een tegenstoot van de tegenstander. Ook nu zorgt een sterke serviceserie ervoor dat het spel van HVV verder ontregeld wordt. De weinig flow die er vandaag te zien was, is hiermee ook direct uit het spel verdwenen. Een teleurstellend resultaat, maar vooral echt een absolute off-day voor Heren 1 van HVV.

Het vizier moet snel op de volgende wedstrijd. Ditmaal gaat HVV op bezoek in Dronten, bij het eerste van Libero’99. Momenteel de koploper uit de eerste klasse E, dus alle reden om uw team aan te moedigen, wanneer elk punt als overwinning zal worden gezien. Het fluitsignaal klinkt om 19.00 uur.  Tot dan!