Simpele overwinning voor HVV dames!

20-01-2020 - Na de onnodige nederlaag van afgelopen zaterdag hadden de Berends&Slump dames wat goed te maken. Een wedstrijd op donderdagavond is niet de favoriet maar de tijd en de afstand was gunstig. Echter het aantal dames was zeer beperkt, door verschillende pijntjes en vakanties. Met 7 min of meer fitte speelsters en nog 1 met schouderklachten moest Ormi overklast worden.

Coach Marien ging met de volgende zes van start: Denise, Moniek, Ellen, Suzanne, Germaine en Rosalie. HVV ging voortvarend van start, met een goede servicedruk en lange service series kwam Ormi er eigenlijk niet aan te passen. De ballen die wel aan de Hattemse kant van het net kwamen werden vrijwel allemaal direct gescoord. Belangrijk was om de aandacht erbij te houden. Na amper alle posities gehad te hebben was de set al binnen voor HVV 9 - 25.

De tweede set ging hetzelfde zestal van start. Na de simpele eerste set was het belangrijk om niet te verslappen. Ormi kreeg haar passing iets beter op orde en de midden aanvalsters werden bij hen veel vuldig aangespeeld. Maar HVV was duidelijk de betere partij. Met een goede service en tempo in de aanval had de blokkering van Ormi weinig kansen. Deze set ging met 15-25 naar HVV.

Door naar de derde set met dezelfde zes. Het spel beeld was gelijk, een goede service richting de juiste personen was de belangrijkste taak van de avond. En daarna als er en bal terug kwam zelf een nette pass brengen en op tempo uitspelen. Met af en toe wat geplaatste ballen in het centrum of scherp diagonaal langs het net kon Ormi in verwarring worden gebracht. Als Ormi de passing onder controle kreeg kon ze leuk aanvallen. Maar ook de derde set ging zonder twijfel naar HVV 12 - 25.

De vierde set kwam Linda erin voor Rosalie. De concentratie zakte een beetje weg en HVV liet Ormi een beetje komen. Ormi was dan ook zeer verheugd om een paar punten voor te staan. In de buurt van de 14 punten nam HVV het spel weer over en liep bij Ormi weg. De scherpte was terug en zo ging deze set ook naar HVV 19 - 25. Deze 4-0 overwinning is weer goed voor de ranglijst, waar HVV nu even op de eerste plek staat, met Hierden en Pauwervoll nog steeds als grote concurrenten. Zaterdag 25 februari spelen de Berends&Slump dames weer in de Marke om 16.00 uur tegen NVC. Publiek is welkom om de dames aan te moedigen, als het goed is zijn de vakantiegangsters dan weer terug.

« Terug naar overzicht