Dames Berends&Slump morsen punten!

12-01-2020 - De eerste wedstrijd van 2020 is voor de dames van HVV geen wedstrijd om over naar huis te schrijven. Afgelopen zaterdag speelden de dames tegen Blok EVC uit Vaassen, de uitwedstrijd was in het begin van het seizoen nipt met 3-2 gewonnen door HVV. HVV wist dat Blok EVC een taaie ploeg was, die verdedigend veel zou hebben en waarbij met name de passing flink onder druk gezet moest worden.

HVV was niet geheel compleet, de beide libero's waren op vakantie en een diagonaal aan het werk.

Zoals gebruikelijk moet de diesel van HVV even op gang komen en start Blok EVC met een paar punten voor sprong. De HVV dames vechten zich terug en de eerste set gaat gelijk op. Met een aantal lange rally's en mooi gehaalde ballen. Echt overtuigend en makkelijk gaat het niet. De eerste set gaat nipt met 23 - 25 naar Blok EVC. De tweede set komt HVV beter in haar spel, de verdeling is beter en de passing ligt ook zonder libero's prima. De set wordt door HVV gewonnen met 25-18 . De derde set is ook weer een spannende en het gaat weer behoorlijk gelijk op. HVV weet deze set ook te winnen 25-19. De vierde set wordt er rommeliger gespeeld en zijn wat onduidelijkheden en de afstemming is wat minder, deze set gaat naar Blok EVC 17-25. Dan maar een 5de set, ookal hadden de dames al graag naar de Oranje dames willen kijken. De 5de set gaf een zelfde beeld als de 4de set en is HVV met name slordig want ondanks een voorsprong van 12-9 wordt deze toch weg gegeven aan Blok EVC en winnen zij de set met 13 - 15. Een 2-3 verlies voor HVV, dat eigenlijk niet nodig was geweest. De scherpte en alertheid ontbrak, op de belangrijke momenten was HVV te slordig in de afronding en het maken van de punten. Aanstaande donderdag wordt er weer gespeeld tegen Ormi in Epe.