Berends&Slump HS1 begint het nieuwe jaar goed

10-01-2020 - Na een toch wat teleurstellende start in de eerste klasse, met puntensprokkel her en der, was HVV's eerste herenteam gebrand op een verdiende zege. Dit zou moeten gebeuren tegen Volleybalvereniging Zeewolde. Die, als middenmotor zijnde, zich ongetwijfeld niet zonder slag of stoot verloren zou geven.

Met goede voornemens begon HVV dan ook sterk aan de eerste set. Netjes, verzorgd volleybal met veel rust in het spel. Vrij makkelijk loopt Hattem een paar punten weg. Een flinke serviceserie van Zeewolde blijkt het kantelpunt van het eerste bedrijf te zijn. HVV wankelt en weet niet tijdig te herstellen. Het rustige, overtuigende spel is even niet terug te vinden, wat resulteert in een nipte 22-25 winst voor de gasten. In een tweede set pakt Berends en Slump HS1 het verzorgde spel weer op. Kleine foutjes worden er uit gehaald en met name verdedigend laat HVV minder steken vallen. Een verdiende voorsprong wordt al snel neergezet. Rick zorgde in deze set voor een gecontroleerde defensie, daar waar Thomas aanvallend uitblonk in deze set, met een paar mooie diagonale ballen. Nog voor Zeewolde het in de laatste punten spannend weet te maken, trekt HVV de setstand gelijk met een score van 25-17. Steeds slaagt HVV er in om scherp te beginnen, zodoende Zeewolde eigenlijk weinig kans krijgt om weg te lopen. In de derde set lukt dit minder, maar ook hierin blijkt HVV aanvallend genoeg bij de les om de druk te verleggen naar de tegenstander. Tiemen loopt een aantal fraaie aanvalsmanoeuvres en ook de midden kan zo nu en dan bij het spel betrokken worden. Ook de derde set mag op naam van HVV worden weggeschreven met een stand van 25-21. HVV is op dit punt slechts een set verwijderd van de winst, maar laat zich in de vierde set de kaas van het brood eten. Er wordt veel verloren via het blok. Defensief had HVV het zwaar, nu Zeewolde opnieuw hun meest scorende aanvaller veel wist te vinden. Jeffrey werd dan ook snel gebracht op het midden, om met lengte de schade te beperken. Ook dit mocht niet baten en als 17-25 op het scorebord staat blijkt er wederom een vijfde set gespeeld te moeten worden. De Hattemers zijn onderhand aardig bekend met het fenomeen van de beslissende laatste set. Met veel overtuiging word de set ingezet en staat HVV al snel 5 punten los. De tegenstander heeft met veel fouten een lastige start, waar men in Hattem dan graag gebruik van maakt. Toch voelt de thuisploeg ook de druk en helemaal vrijuit speelt HVV dan ook niet. Het einde kent een spannende ontknoping. Als Zeewolde de 15 punten op het bord heeft staan, heeft HVV er gelukkig 17. Zodoende pakt HVV een langverwachte winst. Is dit het begin van een wederopstanding van het eerste? U kunt het zelf meemaken tijdens de volgende pot, als N.V.C. uit Nijkerk langskomt in de Marke. Op donderdag 23 januari, 20.30 uur mag HVV zich opnieuw opmaken voor een ongetwijfeld spannende pot. Op papier een lastige wedstrijd, maar daarmee is nog niks beslist… Tot dan!