D1 herpakt zich na achterstand

15-12-2019 -

Donderdagavond om 19.30 uur in Ermelo moest het gaan gebeuren. De laatste wedstrijd van de eerste helft en tegen Pauwervoll die met rasse schreden de top 3 was binnen gedrongen. Belangrijke wedstrijd om punten te pakken in de strijd om een zo hoog mogelijk positie op de ranglijst. Bij het inlopen werd duidelijk dat Pauwervoll een aantal nieuwe dames had met de nodige lengte. Maar in de eerste set was daar weinig van te merken. HVV kon vrij spelen en kwam goed tot scoren, misschien ging het wel iets te makkelijk. Met 19-25 ging de set naar HVV. De daarop volgende 2 sets waren andere koek. Pauwervoll was iets verschoven in de opstelling en een aantal speelsters hadden een lastige en lange blokkering voor zich. HVV had veel moeite om te scoren. En niet iedereen zat helemaal goed in de wedstrijd met 25-14 en 25-23 gingen deze sets naar Pauwervoll. In de derde set kwam HVV al wat beter in haar spel en de score modus. Het ging er met name om, om slim te spelen en het centrum te gebruiken en bepaalde lange speelsters verdedigend werk te laten doen. HVV wist in de 4de set het slimme spel door te zetten en kon deze set naar zich toe trekken met 20-25. Dan de beslissende 5de set. Pauwervoll had naast een paar speelsters met lengte ook een ervaren en geslepen speelster die goed keek wat de HVV verdediging en blokkering deed, op de beslissende momenten werd zij veelvuldig aangespeeld. In de 5de set keek HVV al snel tegen een achterstand aan en met een achterstand van 14-9 leek het uitgespeeld te zijn voor HVV, totdat Eva aan de service kwam en in een keer alles goed viel voor HVV. De mindere passers bij Pauwervoll werden opgezocht. HVV wist nu wel de bal te blokkeren en zo werd het in een zeer spannende strijd 14-16 voor HVV. Een terechte ronde dans werd gedaan om deze nipte overwinning te vieren. De 2-3 overwinning was voor HVV waarmee de 2de plek voor de winterstop zeker is. In het nieuwe jaar spelen de dames weer in de Marke.