Berends en Slump teleurstellend ten onder in eigen huis

01-12-2019 - Voorafgaand werd het treffen met Langhenkel/HEC HS1 op 28-11 gezien als een potentiele kraker. Daar waar de ploeg uit Heerde een plekje onder HVV stond, zouden er voor beide teams kansen liggen om afstand te nemen van de onderste plaatsen van de competitie.

Hattem beschikte over de volledige achtkoppige selectie, met het thuisvoordeel. Er zou dus wat mogelijk moeten zijn. HVV begon in de eerste set wel aardig, maar daar was dan ook alles mee gezegd. Deze set ging gelijk op, maar zo halverwege de set lieten de Hattemers zich zichtbaar verrassen door de servicedruk van de gasten. Volleyballend werd daar weinig tegenover gezet. Voor HVV zich goed en wel kon herstellen was de set al gespeeld met een zwakke 13-25 op het bord.

In de tweede set werd het geheel iets spannender, hoewel HVV weinig beter spel bracht. Steeds als Berends en Slump HS 1 op gelijke hoogte kwam, liep vervolgens Langhenkel te makkelijk een aantal punten weg, waardoor er weer opnieuw een achtervolging ingezet moet worden. Met strijd werd er goed verdedigd en zo nu en dan was er goed aanvallend variërend spel. Echter stond hier een hoog foutmarge tegenover. De normaliter sterke serve van HVV bleef bij veel van de spelers uit. Een 20-25 is het beste wat er van te maken viel.

Opnieuw zakt HVV door de ondergrens van eigen kunnen in de derde set. De wil was er wel, maar het collectief falen nam spoedig de overhand. De oplossing werd gezocht in enige positiewissels, zodat Henk en Jeffrey posities innamen op de midden en buitenpositie. Het bracht, evenals een eerder ingezette spelverdelerswissel, niet het gedroomde resultaat. Setuitslagen als 17-25 en 14-25 besluiten de wedstrijd in mineur. De gasten, enigszins verbaast over het vertoonde spel, lopen zodoende in punten over HVV heen.

Inmiddels op de 11e plaats, is er werk aan de winkel voor de Hattemers. Vrijdag 6 december een mogelijke ‘degradatiekraker’, wanneer HVV zich navigeert richting Wezep. VZK HS2 bezet momenteel de 12e plaats en zal de huid duur proberen te verkopen. Aanmoediging is altijd welkom. Om 20.00 uur mag HVV haar rug proberen te rechten en zal het moeten vechten voor wat het waard is.

« Terug naar overzicht