Wedstrijdverslag volledig in stijl, gaat Berends en Slump HS1 voor de bijl?

17-11-2019 -

De Sint arriveert dit jaar per trein, maar volleybal van HVV op zaterdag is ook best fijn. Dat er gestrooid zou worden, stond wel vast. Maar of Berends en Slump vandaag EVV overklast?

Om 15.00 uur klonk het eerste fluitsignaal, gepaard met een hoop kabaal. Hattem begon helemaal niet zo slecht, maar overtuigt ook nog niet helemaal.

Lang gaat het gelijk op, maar uiteindelijk wordt de eerste set een kleine flop. Met 25-16 op de borden, kon dit nog wel eens een zware dobber worden.

In de tweede set een wisselend spelbeeld. Zodat voor niemand de pot echt verveelt. Sterke servicepartij gepaard met lastig scoren aan het net. Zo duurde het lang tot er werd gespeeld met enig pret. Pas laat en na sterk serveren van Tiemen, kon Berends en Slump ze van het veld spelen tot aan Diemen. EVV knokte zich dapper terug en de set ging zo niet al te vlug.

Helaas was de achterstand voor HVV al te groot, zodat EVV ook de tweede setwinst genoot.

Het paard van Sinterklaas is sinds dit jaar met pensioen, en in de derde set mocht HVV's spellie hetzelfde doen. Een nieuwe geheim wapen in de vorm van Tiemen kwam van stal, zodat de aanvallers voorzien werden van een vers gespeelde bal. De Hattemers speelden met vernieuwde passie en scherpe verdediging. Na twee sets een absolute verademing.

De wedstrijd was nu echt in volle gang, EVV kreeg Berends en Slump niet meer in de tang. Met de uitslag van deze set en zeer verdiend, was 22-25 het scorebord HVV's beste vriend.

In de vierde set met veel vertrouwen, konden de Hattemers hopelijk verder aan hun puntenaantal bouwen. Met Henk op de midden en Jeffrey op buiten, kon de scheidsrechter meer dan eens een punt voor HVV fluiten. Een vijfsetter leek geruime tijd in de lucht te hangen, maar helaas liet Elburg zich door de angst niet bevangen.

Ondanks dat de pijp aan thuiszijde een beetje leeg was, kon HVV zelf helaas ook niet meer vol gas. Heel veel meer dan een (roet)veeg uitdelen konden de Hattemers dus niet doen, strijdend ten onder, dapper en koen. 25-21 is de eindstand, met slechts 1 punt voor Hattemer kant. Zo staat HVV op 12 punten uit 9 potjes, en nu hup, snel aan de shotjes! Op donderdag 28 november is er een heuse degradatiekraker op het program, wanneer Langhenkel op bezoek komt, zo deze piet vernam.

Deze sportieve piet zal u nu de groeten doen, terwijl hij hoopt op nieuwe volleybalsollicitaties in zijn schoen.