Berends en Slump HS1 niet bij machte om de koploper pijn te doen

10-11-2019 - Na afgelopen zaterdag 3-2 nipt verloren te hebben in Hoevelaken, kwam op donderdag 7 november Volta uit Lelystad op bezoek. Het maar liefst 10 spelers tellende team is koploper en was duidelijk vastberaden geen punten te laten liggen in Hattem. Aan HVV de taak om hier te pakken wat er te pakken valt en het eigen spel te maken. HVV kon in ieder geval weer beschikken over de gehele selectie.

In de eerste set schoot Volta uit de startblokken. Het eerste van HVV moest hier duidelijk aan wennen en keek al snel tegen een 2-9 achterstand aan. Nodig was dit niet, maar gelukkig kreeg Berends en Slump de boel snel weer op de rit. De belangrijkste tik was echter al uitgedeeld en HVV kwam niet dichterbij dan 5 punten, waardoor de eindstand van de eerste set werd bepaald op 20-25.

Aanvallend bleef het ook in de tweede set lastig. Er werd amper een direct punt gescoord en HVV moest diep gaan voor de luttele punten die er te halen vielen. Verdedigend was het alle hens aan dek, maar zonder zelf te scoren bleek hier weinig eer te behalen. Er werd op de midden en passer-loper positie nog het een en ander gewisseld, maar zonder al te veel resultaat. Een set om snel te vergeten, daar waar 10-25 op het scorebord prijkte.

In de derde set mocht Tiemen gaan proberen om het spel te verdelen. Hij bracht een aardige vernieuwing, maar ook in deze set bleef het scoren lastig. Verdedigend was het spel best aardig, maar er stond echt te weinig tegen over. 16-25 was dan ook een score die recht deed aan het vertoonde spel.

Tot voor kort kon Berends en Slump HS1 in ieder geval nog stellen dat het elke wedstrijd een punt of twee mee nam, maar dat is na de laatste set niet langer het geval. Met Allard terug op de spelverdelerpositie en verder een vertrouwde basis werd gestreden voor het onderste uit de kan, maar echt potten breken was er niet langer bij. Een 20-25 bracht HVV het eerste puntenloze resultaat van dit seizoen.

Zodoende mag HVV onderhand meer naar beneden kijken dan naar boven, met 8 wedstijden gespeeld en 11 punten. Niet echt het gedroomde resultaat, maar in ieder geval met veel ruimte voor verbetering. Dit is nodig voor de volgende pot, wanneer HVV het opneemt tegen EVV Bultman-Hartholt HS2. Aanvang: zaterdag 16-11-2019 om 16.00 uur in ’t Huiken, Elburg.

« Terug naar overzicht