HVV D1 pakt volle punten tegen Wezep

03-11-2019 - Zaterdag stond de streekderby tegen VZK in Wezep op het programma voor de Berends&Slump dames. Op basis van de stand een makkelijke wedstrijd voor HVV die derde stond en VZK die onderaan staat op de ranglijst. Maar Hattem - Wezep geeft toch altijd een extra dimensie aan de wedstrijd met veel bekende speelsters. HVV was wederom niet compleet, maar wel gebrand om weer een keer de volle winst binnen te slepen.

Coach Marien ging met het volgende 7 tal van start: Denise en Moniek op midden, Eva en Suzanne als paser-lopers, Susanne als diagonaal, Rosalie als spelverdeelster en libero Hanna. De eerste paar punten waren even af tasten maar toen kwam HVV goed op gang. De HVV service ging lopen en daar werd het VZK lastig mee gemaakt. Maar ook aanvallend kon HVV redelijk doen wat ze wilde. Met name de rechtdoor aanvallen scoorden zeer goed, waarbij er zowel blokkerend als verdedigend weinig weerstand was bij VZK.

HVV had haar eigen passing behoorlijk onder controle, waardoor Rosalie ook kon variëren in de aanvalsters. De eerste set was duidelijk voor HVV met 25-19. De tweede set verliep in lijn met de eerste set. De afgelopen weken was er behoorlijk getraind op de blokkering en dat was zijn vruchten aan het afwerpen, blokkerend waren de dames er goed bij en zat deze goed dicht wat tot menig punt leidde.

Ellen kwam erin voor Susanne en HVV ronde deze set ook goed af 25-16. De derde set nam Anouk de libero positie van Hanna over en Susanne begon weer op de diagonaal positie. HVV liep weer voor op VZK maar het ging iets minder makkelijk dan in de eerste 2 sets. Misschien was het wel iets te gemakkelijk gegaan, bij vlagen liep de passing even niet door een lastige service van VZK. En VZK kwam gevaarlijk dichtbij. Met 2 tactische time-outs werden de laatste punten van deze set ook voor HVV, 25 -23. De vierde set met Ellen weer op de plek van Susanne, pakte HVV de draad van de eerste 2 sets weer op. En stoomden ze overtuigend met mooie aanvallen een sterke service, maar ook geplaatste prikballen door naar 25-15 en de 4-0 winst.

Met deze 4-0 winst staat HVV nu op een gedeelde 2de plek. Aanstaande zaterdag spelen de dames tegen EVV (Elburg) in de Marke, publiek is zeker welkom.