Berends en Slump HS1 zoekt naar punten en spelers

27-10-2019 - Berends en Slump HS1 kent een stroeve start met mooi volleybal, maar te weinig resultaat om de huidige doelstelling te behalen. Na 5 wedstrijden met punten, maar zonder overwinning, lag er een nieuwe kans in het verschiet voor het eerste team van HVV, wat het opnieuw mocht opnemen tegen VVH HS4 uit Harderwijk. Uit eerdere ervaringen herkent men opmerkingen als: “VVH staat bij dit team voor Vermoeiende Vervelende Hardschreeuwers”. Echt gezellig was het dus niet direct. Zeker niet toen HVV op de afgesproken, vroege tijd van 18.30 uur op een leeg volleybalveld aan kwam. Beseft u zich dan even dat een enkeling hier het avondeten voor moest laten schieten en u heeft een vrij goed beeld van de gemoedstoestand alvorens de wedstrijd begon.

Enfin, tijd voor volleybal. HVV trok in de eerste set, zoals wel vaker, het initiatief naar zich toe. Waar vorige seizoenen HVV altijd de enige opstartproblemen kende, is tegenwoordig juist het tegenovergestelde waar. Fel en met hoge intensiteit werd de wedstrijd gestart. Nu was het HVV wat het lawaai mocht maken en een enigszins verrast VVH liet zich overrompelen met een setstand van 21-25 in het voordeel van uw Hattemer gezanten.

In de tweede set stuitte HVV op meer tegenstand, maar speelde het met hetzelfde vertrouwen goed door. Allard wist het spel goed te verdelen en men beweert dat er niet één hoek is die Tiemen de tegenstander niet heeft laten zien. Ook de middenpositie werd goed benut. VVH heeft het dan opnieuw lastig tegen HVV, maar wisselt slim en speelt het spel net wat beter uit. Een enigszins gestolen setje, waar Berends en Slump HS1 er dit seizoen net te veel van kent. Eindstand 25-23.

De wedstrijd is opengebroken, waarbij ook de kelen inmiddels goed warm geschreeuwd waren. HVV, zo goed begonnen, wist niet door deze geluidsbarrière heen te breken en liet zich ten onrechte intimideren. De Hattemers kwamen in deze set vaak zat tot scoringskansen, maar benutten deze te weinig. Het gevolg hiervan was dat VVH vooral kon oppikken en teruggeven, daar waar HVV steeds slordiger werd. Het werd een wedstrijd waarin de gasten vooral tegen zichzelf begonnen te spelen. Een slordige 25-15 stond op het scorebord.

In de vierde set was het nog altijd mogelijk om de overwinning te behalen, maar dan moest het onderste wel uit de kan worden geschraapt. HVV was fel aan de wedstrijd begonnen en was daardoor lichtelijk, maar zeker merkbaar, moegestreden. In de vierde set was het Thomas die de aanvallers bij de hand nam, maar opnieuw wist VVH veel en (te) makkelijk te verdedigen. Jeffrey mocht een aardige middenpositie invullen, maar ook hij kon niet het verschil maken in deze set. Het gebrek aan wisselspelers, vroege tijdstip en verdere randvoorwaarden kunnen er allemaal bij gehaald worden, maar uiteindelijk mag uitleg voor een verloren vierde set vooral binnen de lijnen gezocht worden. Ook deze set gaat met 25-15 naar VVH.

Nummer vijf op de ranglijst wacht aankomende zaterdag 2 november in Hoevelaken. Om 13.00 uur in de middag bent u van harte welkom om HVV het spreekwoordelijke hart onder de riem te steken. Mocht u deze wedstrijdverslagen volgen en u geroepen voelen om het eerste team volleyballend te versterken, neemt u dan gerust vrijblijvend contact op via info@hvvhattem.nl