Berends en Slump HS1 stelt eerste overwinning nog een weekje uit

20-10-2019 - De tribune loopt langzaam aan iets voller dan anders, wanneer HVV Berends en Slump HS1 het op donderdagavond 17 oktober opneemt tegen Libero’99 HS1. Er hangt een ontspannen sfeertje wanneer men met 7 man de warming-up begint. HVV straalt rust en vertrouwen uit. Ook enige nonchalance, maar dat hoort bij een sterrenteam in spé als deze.

De mannen van Berends en Slump beginnen dan ook veel beter aan de eerste set, dan het onzeker ogende Libero’99. HVV voert direct de druk op met de service. Ook aanvallend ziet het er aan Hattemer zijde een stuk frisser en bovenal verzorgder uit. Met ruime afstand wordt de set vrij simpel gewonnen. Eindstand: 25-19.

In de tweede set zijn de gasten uit Dronten wat meer bij de les, hoewel HVV vooral zelf verzuimt de set te beslissen. Hoewel de communicatie deze set beter loopt, is de afstemming daarentegen minder vlekkeloos. Zodoende vecht deze set Hattem vooral tegen zichzelf. En dat zorgt voor een frustrerende en onnodig verlies van de tweede set. Eindstand: 23-25.

In een derde set is het opnieuw HVV wat eigenlijk het betere van het spel heeft, maar dit niet weet uit te drukken in punten. De afstemming met de middenpositie werd niet tot nauwelijks gevonden. Hierdoor kwamen de aanvallers op de buitenpositie en diagonaal vrijwel constant voor een tweemansblok uit. Lang laat Berends en Slump HS 1 hierdoor Libero hoop houden op de setwinst. Met Cruyffiaans gedachtgoed wordt de set onnodig uit handen gegeven: “Als je niet ken winnen, moet je zorgen dat je niet verliest.” En daar schortte het nou juist aan. Eindstand: 19-25.

Fysiek en mentaal van de leg door deze onnodige verliezen weet HVV het tij niet meer te keren. Het zuivere spel uit de eerste set ligt inmiddels ver achter ons. Het is bij tijd en wijlen een leuk balletje scoren, maar vooral een pijnlijke nederlaag. Is Libero’99 veel beter gaan spelen? Eigenlijk niet. HVV mag zichzelf achter de oren krabben en het eigen spel eens goed onder de loep nemen. Eindstand set vier: 15-25

Heren 1 kent zodoende een lastigere start dan het spel zou doen vermoeden. Zoals wel vaker kan het publiek het verschil maken. Een buitenkansje voor u, om deel uit te maken van de eerste winstpartij, op vrijdag 25 oktober, 19.00 uur. Locatie de Sijpel te Harderwijk. 

« Terug naar overzicht