Winst voor Berends & Slump dames

20-10-2019 - Tijdens de chocolade drukte in Hattem mochten de HVV dames spelen tegen Surf uit Hoevelaken. Het eerste team van HVV is nog steeds niet helemaal blessure vrij en ook was niet iedereen wedstrijd fit. De wissel mogelijkheden waren daardoor beperkt voor coach Marien.

Niet voor het eerst dit seizoen begon HVV met een achterstand, aanvallend kwam HVV niet direct tot scoren. Maar na een time out kwam Berends&Slump/HVV beter in haar spel, werd er meer gevarieerd en kwam HVV steeds dichterbij. En lukte het de set met 25-23 in Hattem te houden. Duidelijk was dat er gewerkt moest worden tegen dit team uit Hoevelaken met een degelijke verdediging en een goede mix van jong maar ook zeer ervaren spelers. De tweede set liet HVV zich niet op een achterstand zetten en gingen ze door met variatie in de aanval maar ook gerichte prikballen. Door beide teams werd hard gewerkt en veel van de grond gehaald. Wat af en toe tot zeer lange, vermoeiende rally's leidde. Maar ook deze wist HVV te winnen. Met 25-18 ging deze set met meer overtuiging naar HVV.

De derde set gooide coach Marien de opstelling om. Germaine kwam erin voor Susanne, Linda voor Rosalie en libero Anouk voor Hanna. Er moest even gewend worden aan deze opstelling en Surf wist weer op voorsprong te komen. HVV kreeg weinig grip op de midden aanval van Surf, terwijl de blokkering aan de buitenzijde geleidelijk aan beter werd. Ook deze set wist HVV met hard werken weer terug te komen en met 25-21 te winnen.

In de laatste set was de energie bij Denise op en mocht Rosalie bij gebrek aan midden mensen deze plek bezetten. Het leek erop dat de energie verdwenen was, de passing zakte weg waardoor Linda nog meer moeite kreeg om aanvallers in stelling te brengen. Terwijl de wissel mogelijkheden bij HVV erg beperkt waren, wisselde de coach van Surf erop los om zo zijn beste serveerster steeds in stelling te brengen. Een alerte scheidsrechter belette hem om een onrechtmatige 7de wissel toe te passen. Tegen het einde van de set landde Linda ook nog op de voet van een tegenstandster. Met de nodige pijn werden de laatste punten gespeeld. De set ging met 19-25 naar Surf. Volgende week hebben de dames een vrij weekend, 2 november zal de streekderby tegen VZK in Wezep gespeeld worden.

« Terug naar overzicht