HVV D1 neemt na zware strijd winst mee naar huis

29-09-2019 - Afgelopen zaterdag speelden de Berends&Slump dames tegen Blok EVC in Vaassen. Door verschillende oorzaken waren de dames verre van compleet en had trainer/coach Marien de volgende dames ter beschikking: Eva en Germaine als passer-lopers, voor Germaine niet haar vaste positie maar Ellen en Suzanne waren niet fit of beschikbaar; Moniek en Denise als middenaanvallers; Susanne als diagonaal, Rosalie als spelverdeelster en Hanna als libero. Daarnaast was libero Anouk dit keer nog beschikbaar om op verschillende posities ingezet te worden in geval van nood.

De dames moesten ook dit keer weer even op gang komen en hadden met regelmaat moeite met de service van Blok EVC. Hierdoor liep HVV vaak net achter de feiten aan. De eerste set ging verloren met 19-25. De tweede set werd een hele spannende set, waarin erg hard gewerkt werd en aan beide zijden met de service redelijke series gemaakt werden. En zo was het in de buurt van de 25 stuivertje wisselen maar werd het pas bij 28-30 voor Blok EVC beslecht.

De derde set had een beetje hetzelfde beeld, er werd veel verdedigd en gehaald, het directe scoren liet soms even op zich wachten. Maar met name door slimme, geplaatste ballen kwam HVV op voorsprong en wisten ze dat dit keer vast te houden met 25-22 ging de set naar Hattem. De vierde set werd er hard gewerkt, ookal sloeg de vermoeidheid al behoorlijk toe. Met gerichte services werden speelsters bij Blok EVC opgezocht. De coach van Blok EVC zette veelvuldig wissels in om het ritme eruit te halen. Maar HVV wist deze set te overtuigen met 25-15. Op naar de 5de set, nog even vol gas en gelukkig was meisjes C die met een snelle 4-0 winst al klaar waren, er nog om de dames aan te moedigen. En met vereende kracht wisten de dames na ruim 2 uur spelen met 16-14 de winst naar Hattem mee te nemen. Deze zwaar bevochten winst met een beperkte bezetting moest even gevierd worden met een instagramfoto met meisjes C. Zaterdag 5 oktober om 16.00 uur spelen de dames weer in de Marke, dit keer tegen Ormi uit Epe.

« Terug naar overzicht