Berends & Slump HVV-heren 1 mist een topdag in Swifterbant

21-01-2018 - Zaterdag 20 januari wachtte HVV-heren 1 de belangrijke uitwedstrijd tegen het 1e herenteam van Swift’64 uit Swifterbant. Belangrijk, want er dienen punten gesprokkeld te worden om de nacompetitie te vermijden, en dan het liefst natuurlijk tegen medekandidaten voor die weinig begeerde kelderkampioenschappen. Swift leek daarvoor een geschikte kandidaat, mede na de sprankelende 4-0 van 9 januari, thuis tegen Evoba. Het liep echter anders…

De polder in. Alleen in bollentijd doet de gemiddelde mens dat voor z’n plezier. Maar op een grauwe zaterdagmiddag in januari zou je het liefst er met 180 km/u doorheen knallen, daar waar tot overmaat van ramp slechts 80 is toegestaan. En dan moet je ergens halverwege ook nog halt houden, in Swifterbant of all places. De HVV-heren probeerden bij aankomst 3 goede redenen te verzinnen om dit oord als vaste woon- of verblijfplaats te kiezen. Men kwam er tot niet één.
 
 
Vlug zaken doen dus en dan weer linea recta richting het dampende en stampende Hattem! Dat was het devies. En HVV begon prima aan set 1. Hier en daar een schoonheidsfoutje, maar HVV was in control. Maar vanaf 16-22 lukte er ineens bijna niets meer. HVV kreeg in de daarop volgende punten liefst 14 aanvallende kansen om op 23 te komen, maar dit gebeurde pas toen Swift zich ook weer voor de winst had gemeld. Uiteindelijk won Swift dan ook, tot de eigen verrassing, met 25-23.
 
Een harde klap voor de Hattemers, die eigenlijk de gehele 2e set nadreunde, getuige de 25-10.
Des te knapper dat HVV in set 3 echt weer uit het dal wist te komen. Het initiatief lag weer aan Hattemse kant, met ook weer meer druk vanuit de midaanval, al kwam Swift op het laatst nog gevaarlijk dichtbij: 24-26.
 
Op naar een vijfsetter? In de 4e set kwam HVV helaas al vroeg in de problemen; met name aanvallend werden de kansen onvoldoende benut, tegen een bovendien taai verdedigend Swift. 25-18 was de terechte eindstand, evenals de 3-1 uitslag in sets.
 
Dinsdag 23 januari, om 20.30 uur in De Marke, zijn er weer nieuwe kansen voor HVV, al zal dat niet mee gaan vallen tegen het als 1e geplaatste Blauw Wit uit Oldebroek.
20171205_202000.jpg

« Terug naar overzicht