Goede voornemens voor HVV HS2

17-01-2018 - Nadat het eerste herenteam van uw Hattemer volletbalvereniging weer eens punten wist binnen te slepen konden de jonge honden uit HS2 natuurlijk niet achterblijven. De gelederen enigszins uitgedund, door het gemis van Tiemen en Thomas, maar door een zalige kerstvakantie een verder geheel fitte selectie. Uw favoriete balmeppers reisden voor deze gelegenheid speciaal af naar de Harderwijkse sporthal uit de Bijbel: De Sypel. Deze christelijke naam rijmde echter niet met het zeer onchristelijke tijdstip van 19.00 uur.

Na een zwaar 2017 met ups, maar vooral veel downs, was het dan toch de hoogste tijd om eens met een schone lei te beginnen. De knullen van Berends en Slump sloten het afgelopen kalenderjaar na 8 wedstrijden op de 10e plek af. Met maar liefst 9 punten was er een stijgende lijn, maar plek voor verbetering. In de opstelling weinig verrassingen. Inmiddels is Gerben noodgedwongen doorgeschoven naar de middenpositie, hetgeen vooralsnog een prima voldoende blijkt te scoren.
De alom bekende ‘rooie ridder’ nam in de eerste set van 2018 het team op sleeptouw met een uitstekende servicedruk. En een goed voorbeeld doet goed volgen. Met een scherpte en constant spel die men voorheen niet durfde toe te wijzen aan deze junioren, werd de eerste set gewonnen met 16-25.

In de tweede set denderde HVV vrolijk door. Ook in deze set wist het vijfde team van VVH geen potten te breken. En, bijzijn is meemaken gold ook hier. De service van een zekere passer/loper is deze set het hoogtepunt te noemen, in positieve zin! Alles wijst er op dit punt op dat HVV nog wel eens goede zaken kon gaan doen. De tweede set eindigde in een 12-25.

In de derde set kan men spreken van overmoed, hoogmoed, of gas terug. Hoe dan ook, VVH zag hun kans schoon en begon aan een tegenoffensief. HVV liet dit gebeuren en wist het initiatief slechts op momenten over te nemen. Jeffrey en Rick vervulden dit op hun manier met een paar schitterende geslagen ballen, maar het mocht niet baten. Eindstand: 25-18.

Het vuur moest weer opgelaaid worden. En wie denkt aan vuur, denkt aan vuurrood. En wie denkt aan vuurrood denkt aan Allard. Daarom mocht hij in de vierde set weer de spelverdelerspositie innemen. Hoewel de afstemming met Sil en Gerben soms nog wat te wensen over liet, was er weer dreiging op alle fronten bij de Hattemer helden. Achterin stond het ook deze set weer goed, zij het niet dat VVH een wat minder musculaire speelwijze uitprobeerde. HVV had hier wat moeite mee, maar trok de boel knap weer recht. Ze knokten zich heroïsch terug uit een 23-20 en wisten ook deze set te winnen met 25-27.

De welkome punten maken ook dat de heren van het tweede team een plekje weten te stijgen. Een volgende uitdaging wacht op vrijdag 19-01, in het pittoreske Voorthuizen. De spelers zullen op eigen vervoer die kant op gaan, maar groepsvervoer voor fans is mogelijk. Het adres: Jan de Jagersweg 50.