Dames AH/HVV winnen 3 wedstrijden in één week!

01-10-2017 - De competitie is voor de volleybaldames van HVV goed van start gegaan. Na een korte voorbereiding, stond 23 september de eerste uitwedstrijd op het programma tegen Hellas in Nunspeet.

Het team van trainer Arnoud Mensink heeft op midden versterking gekregen van Lisa van Dijk. En bestaat verder uit Hanna van Dijk als libero, Eva van Selling, Ellen Slot, Manouk Schaapman als passer lopers, Denise Beekhof en Moniek Bijsterbosch op midden, Suzanne Tonnis en Germaine van Winkoop als diagonaal en Linda Draaijer en Rosalie Geerlinks als spelverdeelsters.
De eerste set was nog even inkomen voor de dames, er was enige onduidelijkheid in de passing. De eerste set ging met 25 - 23 nipt naar Hellas. De daarop volgende sets pakten de dames van AH/HVV de boel goed op. De service druk werd goed gelegd en de dames hadden de zaken goed op orde, hierdoor konden de aanvalsters goed bediend worden. Wat een overtuigend winst opleverde met 25-13, 25-11 en 25-10.
Afgelopen woensdag stond vervolgens de bekerwedstrijd tegen Volvera in Arnhem op het programma. Dit team speelt in de 1ste klasse en dus en niveau hoger dan de dames van AH/HVV. Door stage en studie ontbraken Hanna en Lisa en toen op woensdagochtend bleek dat Moniek met een hersenschudding ook verstek moest laten gaan, wisten de dames dat de wedstrijd een uitdaging ging worden. Maar vol goede moed en met de insteek, we zien het als een oefenwedstrijd werd de reis naar Arnhem gemaakt. Volvera had duidelijk meer lengte in het team dan AH/HVV, maar het team moest nog erg aan elkaar wennen door een aantal nieuwe speelsters. Door AH/HVV werd met een creatieve opstelling gestart aan de wedstrijd. Met het ontbreken van Hanna als libero moesten de midden aanvalsters mee in de passing en verdediging in het achterveld. En doordat alleen Denise als midden beschikbaar was, werd spelverdeelster Rosalie tot alternatieve midden gebombardeerd. De eerste set was nog even wennen en afstemmen. De passing werd onvoldoende bij Linda gebracht, maar ondanks dat werd er niet onverdienstelijk gespeeld. De eerste set ging met 12-25 naar Volvera. Maar de daarop volgende sets werden door de dames van AH/HVV gepakt. Er werd hard gewerkt, een goede servicedruk gelegd en de goede blokkering van Volvera werd regelmatig omzeild de volgende sets werden allen met 25-19 gepakt door HVV en de overwinning in beker was een feit. Hiermee zijn de dames een ronde verder in de beker.
Zaterdag 30 september werd de eerste thuiswedstrijd gespeeld in de Marke tegen Surf uit Hoevelaken. Moniek kon helaas deze wedstrijd er nog niet bij zijn. De eerste set begon HVV sterk met een goede service en regelmatig slimme en geplaatste ballen. Deze set ging dan ook overtuigend met 25-13 naar de dames van Albert Heijn. De 2de set startte de dames minder scherp, de service druk viel weg, de passing liep minder en ook aanvallend werd er minder slim gespeeld. Time-outs en wissels brachten niet het gewenste resultaat en de set ging met dezelfde cijfers naar Surf. De 3de en 4de set moest echt uit een ander vaatje getapt worden om de overwinning in Hattem te houden. De derde set ging nog moeizaam maar er zat verbetering in, het was niet altijd het mooiste spel maar met 25-22 werd wel de overwinning binnengesleept. De 4de set was de servicedruk weer op orde en kon in de aanval wat gevarieerd worden. Deze set kon weer met duidelijke cijfers gewonnen worden 25-14 voor HVV.
Al met al een verdienstelijke week voor de Albert Heijn dames met drie 3-1 overwinningen, waarbij ze op de normaal mindere door de weekse avond toch het beste spel hebben laten zien. Zaterdag 7 oktober spelen de dames weer thuis om 14.00 uur in de Marke tegen Volta uit Lelystad.  Aanmoedigingen zijn altijd welkom.
Software: Microsoft Office