Berends & Slump HVV-heren 1 “nieuwe stijl” maakt prima start in 1e klasse

23-09-2017 - Met het afscheid in april van dit jaar van het HVV-heren 1-team dat op het bijzonder hoge 2e divisieniveau opereerde, mag het voormalige heren 2 nu de Hattemse eer gaan verdedigen. Heren 2 eindigde vorig seizoen op een prima 3e plek in de 2e klasse, normaal gesproken net niet voldoende voor promotie. Op uitnodiging van de Volleybalbond komt het oude heren 2 – nu nieuwe HVV-heren 1 – per september tóch uit in de 1e klasse.

Berends & Slump HVV-heren 1 ‘nieuwe stijl’ wordt gevormd door Robert Bosch (spelverdeling), Arnoud Mensink (diagonaalaanvaller), Bert Brugman, Ewald van Essen en Rob van der Meulen (midspelers), Martin Huisman en Richard van der Velden (buitenaanvallers) en – niet te vergeten – de vliegensvlugge Berny Nagelhout die op zo’n beetje alle posities inzetbaar is.

Dinsdag 19 september wachtte de 1e thuiswedstrijd, tegen SSS 6 uit Barneveld. Een team dat ook gepromoveerd is uit de 2e klasse, bestaande uit een groot aantal routiniers en één linkshandige jonge gast, die prima bleek te kunnen aanvallen.

HVV begon snaarstrak aan de 1e set. Ondanks de korte voorbereiding in de voorafgaande weken, stond het team als een huis. De mannen kennen elkaars mogelijkheden én beperkingen en zijn in de afgelopen jaren zeer goed op elkaar ingespeeld geraakt; een tegenstander zal qua power behoorlijk wat in de schaal moeten leggen om het de degelijke Hattemers lastig te maken.

Een klasse hoger en een onbekende tegenstander. Dan in ieder geval dát brengen waar je zelf invloed op hebt: servicedruk! En dat ging helemaal goed. In no time waren de zwakkere passers aan SSS-zijde gelokaliseerd en die werden bestookt met vooral diepe floatballen. Zonder pass geen fatsoenlijke set-up en dus ook geen Barneveldse aanvalskracht. HVV nam meteen het initiatief, zette SSS op een forse achterstand en denderde in hoog tempo naar 25-17.

In set 2 was het beeld niet veel anders. SSS wist vooral de HVV-opslag nog steeds niet onder controle te krijgen en HVV bracht bovendien een goede blokkering, verdediging én aanval in de strijd: 25-16.

In de 3e set werd de HVV-serve net een tikkie minder en begon SSS er bovendien wat meer grip op te krijgen en speelde zich langzaamaan terug in de partij. Van pure dominantie van Hattemse zijde was geen sprake meer; het werd nu werken geblazen, voor het publiek niet altijd even mooi meer om naar te kijken maar wèl een echte wedstrijd. Wat hierbij vooral ook opviel, was de sportiviteit aan beide zijden; geen gehannes over touchéballen, maar gewoon over en weer aangeven, zelfs bij de punten na de 20. Uiteindelijk ging SSS met de winst aan de haal: 23-25.

Set 4 dan. HVV met de naar verwachting sterkste opstelling van de avond het veld in. Ging wel weer wat beter, maar de echte schwung was er toch uit. Wederom noeste arbeid derhalve. SSS bleef zich dapper verzetten en hoopte – wellicht tegen beter weten in – op een kansje voor toch nog een 5e set. Zo ver kwam het echter niet, want bij het 3e matchpoint voor HVV was het raak: 29-27 en daarmee een, verdiende, 3-1-overwinning.

Donderdag 28 september wacht de eerste uitwedstrijd, tegen Evoba uit Ederveen. Eerstvolgende thuiswedstrijd is op dinsdag 3 oktober, om 20.30 uur in De Marke tegen Swift 1 uit Swifterbant.