Berends & Slump - HVV H2 verliest met 3-2 in de strijd om nummer twee

02-04-2017 - Donderdagavond 30 maart moest het tweede herenteam in Ermelo aantreden tegen de huidige nummer twee in hun klasse: Pauwervoll heren 2. Dit op het fijne tijdstip: 21.15 uur, dus dat beloofde een latertje te worden.

Voor aanvang stonden beide teams gelijk met 78 punten uit 19 wedstrijden. HVV H2 moet als laatste wedstrijd op 22 april in Vaassen nog tegen Blok/EVC en dat is de afgetekende nummer 1. Er zou dus gewonnen moeten worden om realistisch kans te behouden op de 2e plek. Die plek geeft recht op P/D wedstrijden om daarmee mee te dingen voor uitkomst in de 1e klasse in het komende seizoen.
Er was door HVV gepoogd om de wedstrijd te verzetten omdat er maar 6 spelers beschikbaar zouden zijn: Rob is geblesseerd, Arnoud stond als coach een paar velden verderop te schreeuwen tegen zijn vrouwen van D1 die om de 1e plek in hun poule gingen strijden, en Richard was weer eens aan het relaxen bij zijn schoonfamilie in Italië.
Pauwervoll wil erg graag promoveren en werkte dan ook niet mee aan verplaatsen. Dus Martin, Robert, Bart, Berny, Ewald en Bert mochten het gaan doen: geen wissels.
In de eerste set bleek al snel dat beide teams aan elkaar gewaagd waren. Het ging gelijk op tot de stand 24-23 met een setpoint voor Pauwervoll. De Ermeloërs inclusief teller dachten dat ze de set binnen hadden met 25-23, echter alle Hattemers én de scheids wisten beter: het werd 24-24. Het nadeel van een DWF (voor de insiders: Digitaal Wedstrijd Formulier) is dat bij aanklikken van 25-23 de set voorbij is, en er kan niet worden hersteld. Vandaar dat een handmatige correctie nodig zal zijn. In een aantal zenuwslopende balwisselingen trok HVV de set knap naar zich toe met 24-26 en daarmee was de eerste set in the pocket. Eerlijk gezegd al beter dan verwacht gezien de krappe selectie, een rare houten vloer en een nare verblindende verlichting.
Over set 2 en 3 kunnen we kort zijn. HVV leek al blij te zijn met dat ene punt en de concentratie was even zoek. Er werden veel persoonlijke fouten gemaakt, te gemakkelijk geserveerd (koekies..) en er was te weinig antwoord op de gevarieerde middenaanval van Pauwervoll. 25-17 en 25-18.
Wilden de Hattemers nog wat doen dan moest dat in set 4 gaan gebeuren. En dat gebeurde. De service werd weer scherper waardoor de middenaanval van de tegenstander minder kon worden benut. Aanvalscombinaties gingen weer lopen. Er werd weer overtuigend op de houten planken gedoken. Kortom, HVV ging er weer voor en dat resulteerde in 21-25 winst, en een 2-2 stand.
Het DWF had de 1e set aan Ermelo toegeschreven en vond dat iedereen aan het bier mocht met een 3-1 verlies voor HVV. Maar dat was natuurlijk niet zo. Handmatig ging de teller verder met de beslissende 5e set.
Pauwervoll kon de hele wedstrijd volop wisselen en HVV niet. Dus op het tandvlees werd voor elk punt gestreden, en het ging weer gelijk op. HVV kreeg zelfs een matchpoint bij 13-14, maar toen kreeg de Ermelose scheids, die overigens prima had gefloten tot dan toe, een paar mindere momenten. Helaas cruciaal. Hij vergiste zich in een in/uit bal, en hij miste een duidelijke technische fout van de Pauwervollers, en in een anticlimax verloor HVV de set met 16-14 en daarmee de wedstrijd met 3-2. (Na lang nadenken heb ik besloten om het niet te gaan hebben over een voetfout van Robert)
Pauwervoll staat nu een puntje voor op HVV. Op de NEVOBO site is het verschil drie punten op het moment van schrijven, maar hopelijk wordt dat snel gecorrigeerd.
Volgende wedstrijd is dinsdag 4 april om 20.30 uur in de Marke. Het is tevens de laatste thuiswedstrijd, dus mocht u de ervaren mannen van heren 2 nog graag een keer in actie zien dit seizoen, en waarom zou u dat niet willen: wees welkom. Het zou overigens kunnen zijn dat de wedstrijd wordt uitgesteld naar dinsdag 18 april, op verzoek van de tegenstander uit Arnhem. Houd de HVV site en/of social media scherp in de gaten.