Berends&Slump HVV-heren 2 laat een puntje glippen bij Libero

12-03-2017 - Het was een Hattemse bedoening afgelopen zaterdag in t Dok in Dronten: Dames 1, 2 en 3 en Heren 2 en 3 kwamen uit tegen even zo veel teams van Libero. HVV-heren 2 mocht de kunsten vertonen tegen (onderkant-)middenmoter Libero-heren 1. Berny was met heren 1 mee en ook Bart was afwezig, dus 7 toppers resterend.

Set 1 verliep wat moeizaam, doordat de servicedruk – waarmee Libero in De Marke nog helemaal weg was gespeeld – niet echt op gang kwam. Libero, een jong team met potentie om nog wat te groeien, kwam daardoor toch ook wat aan volleyballen toe en bij HVV ging nog wel eens wat mis. Pas in de loop van set kwamen de Hattemers onder stoom en rondden de zaak af op 21-25.

In de 2e set begonnen vooral Rob en Bert bijzonder fijn op te slaan, met flinke series en liefst 11-25 tot gevolg. In set 3 van hetzelfde laken een pak, al kwam er nu nog wel een keer een balletje terug: 17-25.

In set 4 maakte HVV een valse start. Te veel persoonlijke foutjes en aanvalskansen die niet werden benut; Libero liep liefst een punt of 8 uit. Bij 20-12 lukte het HVV toch nog om één keer flink aan te zetten en kwam in 1 streep terug naar 20-20. Libero leek geknakt. D’r op en d’r over, zou je dan denken. Maar dat feestje ging wonderwel niet door. Libero gaf niet op en HVV verloor even de concentratie na de knappe inhaalrace; 25-21 en toch best even een katerig gevoel. Nummer 2 Pauwervoll maakte afgelopen week geen foutjes en is nu een extra puntje uitgelopen op HVV.

Vrijdag 17 maart mag HVV het spel weer gaan maken, dit keer tegen Dynamo 10, dat in de afgelopen 17 wedstrijden slechts 23 sets wist te winnen. Voor het eerst in de Omnisporthal in Apeldoorn; eens kijken hoe het daar volleyballen is.
Eerstvolgende – en voorlaatste – thuiswedstrijd is op dinsdag 21 maart, tegen HEC uit Heerde.