Berends&Slump HVV-heren 2 loopt 1 op 4 na 16 wedstrijden!

05-03-2017 - HVV-heren 2 begon afgelopen dinsdag toch niet helemaal relaxed tegen de nummer voorlaatst, Hellas 2. De 0-4-overwinning enkele maanden geleden in Nunspeet was een stuk zwaarder bevochten dan dat de uitslag doet lijken. De zorg bleek echter niet terecht; Hellas was geen schim van het team van toen.

Het moet de 2e of 3e keer geweest zijn dat HVV voltallig, dus met 9 man sterk, aan een wedstrijd kon beginnen. De 6 die mochten beginnen, trokken fel van leer. Hellas leek 2 à 3 betere spelers te missen, waardoor er een veredeld jongens A-team overbleef. Daar hoef je natuurlijk niet mee aan te komen bij de doorgewinterde Hattemse routiniers; 25-8 na 11 minuten en 13 seconden in set 1.

Lekker doorwisselen dus in de volgende sets en de mannen met pijntjes wat extra rust geven. 25-15 en 25-16 op halve kracht, in de 2e en 3e set. In set 4 had Hellas een opstelling gevonden die tot wat meer tegenstand leidde, maar Nunspeet had geen enkel moment de punch en power om een kans te maken op het redden van de eer: 25-18.

Door dit viernulletje heeft HVV inmiddels 64 punten bij elkaar gemept in 16 wedstrijden; 4 punten per wedstrijd dus, helegaar niet slecht! Alleen Blok EVC en Pauwervoll doen dat nog beter; Blok stevent onbedreigd af op het kampioenschap, de strijd tussen Pauwervoll en HVV ligt daarentegen nog open, met een onderling verschil van 4 punten.

Eerstvolgende pot? Op zaterdag 11 maart tegen Libero (om 7 uur des avonds… wie heeft dat bedacht??). De week erop wéér op zaterdag, om 3 uur tegen Dynamo (finish van Milaan-San Remo gaan we dus niet live meekrijgen…) en pas op dinsdag 21 maart weer eens thuis, tegen HEC, dat zich afgelopen zaterdag nog met 4-0 liet wegzetten door de ouwe knarren van Arvevo.