Matig spelend HVV onderuit

12-02-2017 - In de teambus gevuld met 6 mannen en een krat bier reisde het 1e van Berends&Slump/HVV af naar Groningen voor een ontmoeting met studentenvereniging Veracles.

Vanaf het begin werd duidelijk dat de Hattemers rust misten in de pasing. Helaas zonder libero of andere wissel mogelijkheden moest HVV strijden met deze krappe selectie. Omdat er onvoldoende gevarieerd kon worden in de aanval had Veracles veelvuldig blokkerend of verdedigend een antwoord. EInd tweede set leek HVV het tij te kunnen keren en de set binnen te gaan halen maar de arbitrage zag een aantal cruciale ballen in het nadeel van de Hattemers. Commentaar op de leiding leverde bij het begin van de derde set spelverdeler Rutger Kamphuis een rode kaart op. Berends&Slump/HVV speelde met de moed der wanhoop maar het geloof in een goede afloop was allang vervlogen. Uiteindelijk kon de eer nog gered worden door de vierde set te winnen mede doordat Veracles al meer had dan waar ze op gerekend hadden.
De Hattemers blijven op een keurige tweede plaats van de ranglijst maar de concurrentie komt nader bij.
Op 4 maart speelt HVV haar eerstvolgende wedstrijd in De Marke tegen Hardenberg.