Berends&Slump HVV-heren 2: hekkensluiter Surf 3 prikkelt nog enigszins

12-02-2017 - Lastig hoor, opladen voor een match tegen de nummer laatst in de poule. Het was dan ook een aangename verrassing dat Surf 3 afgelopen zaterdag in Hoevelaken nog best aardig volleybal bleek te kunnen laten zien; zeker niet het minste dat we dit seizoen zijn tegengekomen.

Midspelers Rob en Ewald waren er niet, dus een mooie kans om de andere middenmannen Bart en Bert eens 4 sets hun kunsten te laten vertonen. Robert was spellie en Arnie, Martin, Red en Richard vulden bij toerbeurt de buiten- en diagonaalposities.

Het was vanaf de start al wel duidelijk dat HVV het spel zou moeten maken. En dat gaat alleen maar gemakkelijker als er dan ook nog wat tegenstand is. De foutenlast was wat aan de (te) hoge kant, maar 15-25, 16-25, 16-25 en 19-25 zijn natuurlijk cijfers die voor zich spreken. Hoogtepunten deze dag: (a) de slapstick van een korte Surf-opslag die door rechtsvoor Robert met een simpel bovenhands balletje direct over en achter het net wordt gespeeld en op de grond ploft, (b) de scheidsrechter die dubbel moet geven omdat hij werd afgeleid door de meegereisde Carlvin die op het aangrenzende vrije veld een bal van grote afstand in een basketbalnetje schiet – gevolgd door luid applaus van zowel HVV als Surf en (c) het avondvullende programma in stadscafé Refter in Zwolle (bierrrrrr).

Heren 2 heeft zich inmiddels nagenoeg verzekerd van minimaal brons, met 12 punten los op de nr. 4 en bovendien 1 wedstrijd minder gespeeld. Ook zilver is nog niet geheel uit zicht, want Pauwervoll staat na 15 wedstrijden slechts op 4 punten.

Eerstvolgende wedstrijd pas op dinsdag 28 feb, om 20.30 uur thuis tegen Hellas 2, zoals eerder gerefereerd in dit feuilleton een ploeg die onbegrijpelijk laag staat en waartegen HVV een moeilijke uitwedstrijd speelde.