Dames AH/ HVV strijden om eerste plek

05-02-2017 - De spanning tussen de nummer 1 en 2 bij de volleybaldames van Albert Heijn zit er goed in. Het is stuivertje wisselen met Pauwervoll die nog een wedstrijd minder heeft gespeeld. En alle sets moeten gepakt worden om het fel begeerde kampioenschap en daarmee promotie terug naar de eerste klasse binnen te slepen.

De dames van AH/HVV zijn dit seizoen behoorlijk op dreef, maar hebben de laatste weken wat last van kleine (teen) blessures en afwezigheid van speelsters door wintersport waardoor soms niet in de optimale opstelling gespeeld kan worden. Maar het team blijkt flexibel en breed inzetbaar.

Afgelopen zaterdag speelden de dames in de Marke tegen Volta uit Lelystad. Volgens de prognose zou het een 3-2 winst voor HVV worden. Gezien de strijd om het kampioenschap was HVV gebrand om hier een beter resultaat neer te zetten. Coach Arnoud Mensink probeerde dames nog extra te motiveren om het kampioenschap niet aan te laten komen op de laatste wedstrijd van het seizoen door een ludieke weddenschap aan te gaan. Wat de weddenschap inhoud gaat u hopelijk tijdens de kampioenswedstrijd zien.

Maar nu de wedstrijd, Volta is een zeer ervaren dames team met de nodige slimmigheid. Dat het geen makkelijke wedstrijd zou worden was van te voren bekend. De eerste set werd dit ook direct duidelijk. De verdediging van HVV was niet scherp genoeg op de geplaatste ballen, de ballen net via de handjes en daarnaast was de service druk van HVV te beperkt. De dames keken al snel tegen een achterstand aan. Ook time-outs van de coach mochten niet baten. De eerste set werd verloren met 21-25. Dit was een streep door de rekening, en het was duidelijk dat er veel harder gewerkt moest worden in de verdediging. Eva van Selling kwam op de positie van Manouk in het veld en de 2de set werd er hard gestreden voor de bal. De service druk ging omhoog met een aantal mooie series. De passing lag naar tevredenheid en spelverdeelster Linda Draaijer kon de ballen aardig verdelen over de aanvalsters. Germaine Winkoop wist regelmatig met een bekeken bal te scoren en zo ging deze set met 25-14 naar AH/HVV. De derde set kwam Manouk er in voor Ellen Slot en werd de lijn van de 2de set doorgezet. Het draaide goed bij HVV en het team raakte gewend aan de halve ballen die van Volta kwamen. Ook de derde set werd binnen gehaald door HVV met 25-17.

In de vierde set kwam Hester Schoonhoven erin voor Germaine. Met een goede service wisten de dames de druk bij Volta neer te leggen. En door gevarieerd te spelen en de lange lijnen te zoeken werd er regelmatig gescoord bij de tegenstander. Volta wist met regelmaat de blokkering van HVV te omspelen door slimme boogballetjes te spelen, waardoor het blokkeren weinig effect had. Halverwege de set bracht coach Arnoud Mensink nog enkele wissels in Rosalie Geerlinks nam de plek van Linda over, Germaine kwam weer terug op de diagonaal positie en Ellen Slot nam de plek van Manouk als passer-loper in. De wisseling had even een gewenningsmoment tot gevolg maar daarna werd dit goed opgepakt door de dames en werd de set overtuigend binnen gehaald met 25-16. Een mooie 3-1 overwinning, waarbij het erg zonde is dat de eerste set verloren werd. De komende weken zal de strijd spannend blijven om de koppositie. Aanstaande vrijdag wacht de wedstrijd tegen Zeewolde, die momenteel de 6de plek op de ranglijst heeft. Zaterdag 25 februari spelen de dames weer in de Marke in Hattem, uw aanmoedigen zijn zeker welkom.