Volleybal mannen stevig op 2e plaats

04-02-2017 - In de 2e divisie A van de volleybal heren competitie heeft Berends&Slump/ HVV zeer goede zaken gedaan in de strijd om de tweede plaats van de ranglijst.

De kampioen is inmiddels al wel duidelijk geworden. De titel zal gaan naar Sudosa Assen maar daaronder is het bijzonder spannend om de overige plaatsen.
Zaterdag was de topper tussen de Hatttemers en Harlingen dat op een derde plaats staat.  Binnen de selectie van HVV had zaterdag naast Rik Visscher en Herman Westendorp ook Richard Veldkamp zich op de ziekenboeg gemeld na een botsing met een elektrische zaag. 

Uit het 2e team van HVV neemt Berny Nagelhout al enige weken met verve de libero positie in voor Herman en Arnoud Mensink is inzetbaar op de diagonaal positie.

Berends&Slump/HVV speelde geconcentreerd en met vertrouwen voor een volle tribune in De Marke. Harlingen bleek een lastige tegenstander waartegen in Harlingen ook met 3-1 werd verloren. Nu was het echter HVV dat het spel dicteerde. Spelverdeler Rutger Kamphuis wist vaak Jaap v Belzen, Rob de Bie en Jaap Slump in scorende positie te brengen. Ook vader en zoon Thomas en Menno Tonnis konden door het midden regelmatig hard doorkomen. Door een goede blokkering en sterk verdedigend werk van Berny had Harlingen veel moeite direct te scoren. Op de beslissende momenten boven de 20 punten wisten de Hattemers soms met tactisch geplaatste ballen van Jaap Slump het spel van Harlingen goed te ontregelen. 25-20. In de tweede set keek HVV lang tegen een vier punten achterstand aan door een aantal scheidsrechterlijke dwalingen. Maar ook dit wist HVV recht te zetten en won ook deze set met 25-20.  Duidelijk aangeslagen door het goede spel van de Hattemers zocht Harlingen haar heil in een aantal wissels maar dat mocht niet baten 25-21. Bij deze deze luxe voorsprong wil de vierde set nog wel eens weggegeven worden maar zaterdag wilde HVV de volle buit en Harlingen moest al snel het hoofd buigen. 25-16. Deze goede overwinning zet B&S/HVV steviger op de tweede plaats met 11 punten voorsprong op de concurrentie maar met een wedstrijd meer gespeeld. Komende zaterdag reizen de mannen weer af naar Groningen voor een ontmoeting met Veracles (nr.9). Zaterdag 4 maart spelen de Hattemers weer in De Marke. Dan is Hardenberg (nr.10) de tegenstander. 

« Terug naar overzicht