Berends&Slump HVV-heren 2: 3-1 winst maar toch een kater

28-01-2017 - Na de sterke overwinning een goeie week eerder, op SDS dat nog ambities voor brons had, lagen er op vrijdag de 27e 5 punten voor het oprapen tegen VVH 5, een ploeg uit de onderste regionen van 2e klasse F. Even dr over heen klatsen, een paar speciaalbiertjes (voor de niet-bobbers uiteraard) en een rondje frituur doen en voor het 22 uurjournaal weer terug bij moeder de vrouw, dat was het plan. HVV was 8 man sterk, dus elke set 2 anderen op de bank zodat een ieder 3 sets zou kunnen spelen, was de nog niet zo gekke gedachte.

HVV begon niet op volle kracht maar wel zeer degelijk aan set 1. Beetje moeilijke zaal om de diepte goed in te kunnen schatten. Dat kost dan eens een punt, maar gaat je de kop niet kosten. Na een paar punten was het krachtverschil volkomen duidelijk; 18-25 lijkt misschien nog wel wat, maar had Hattem wèl gas gegeven, dan was het iets van 10-25 geworden.
 
De 2e set dan. Ging ook weer lekker. Geen vuiltje aan de lucht en een kwartier later – na 17-25 – al weer wisselen van speelhelft.
 
Set 3. Weer 2 andere knakkers op de bank en dit leverde een opstelling op die voor geen meter bleek te werken. Foei! Niet om aan te zien vanaf de bank! Nogmaals foei! Rond 20-20 was HVV weer redelijk aangehaakt, maar toen gebeurde wat never nooit niet had mogen geschieden: VVH kwam bij 24-22 op setpoint. … En men verzilverde het direct, weliswaar middels een netfout, maar die zou HVV op deze stand waarschijnlijk ook niet hebben aangegeven. Driewerf foei!
 
Er werd in de rust even goed gebekt op elkaar; daar zat geen woord Frans bij. Even klaar met het sociale gewissel en de 6 sterkste spelers van de avond het veld in. HVV begon snaarstrak aan set 4 en liep in sneltreinvaart uit tot 8-23. De afronding was wat minder fraai, door verslapping van de concentratie: 15-25 was de eindstand.
 
Dinsdag 31 januari wacht een wellicht ook wat minder enerverende thuispot, tegen Dynamo, dat net als VVH vecht tegen exit na PD. Desalniettemin zal getracht worden de uitgebreide schare trouwe fans een leuke avond te bezorgen; 20.30 uur in De Marke!  

« Terug naar overzicht