Berends en Slump HS Heren 3 strijdvaardig tegen koploper

28-01-2017 - Met een mond vol brood en een goed humeur de auto in, om af te reizen naar VVH. De mannen uit Harderwijk zijn vermoedelijk allemaal werkzaam als onderwijzer of ambtenaar. Dit gezien de onmogelijke aanvangstijd van 19.00 uur. Afijn, geen enkel probleem voor onze flexibele, Hattemer knapen. Er lag immers een kans om hoger geklasseerde tegenstander te verrassen vanuit de ‘underdogpositie’. Dit is inmiddels een bekende situatie voor HS3, maar hoog tijd voor wat wijziging!

De allereerste welkome verrassing was het basisdebuut van middenman Sil Hofsink. De geboren Schwollenaar is in de winterstop over komen waaien vanaf de verkeerde kant van de IJssel en heeft getekend tot medio 2020. Het kostte de mannen van HVV enige overtuigingskracht, maar uiteindelijk is Sil gezwicht en besluit hij dan ook te verhuizen naar Hattem, gezien de reisafstand.
 
Het stoomtreintje dat HVV heet is  (zeer) langzaam maar zeker op gang aan het komen. Steeds vaker weten ze een setje af te pakken van de tegenstander. En dat biedt hoop. Zo ook tegen VVH. Er wordt in de eerste twee sets wat onwennig gespeeld, maar niet onaardig. Op de beslissende momenten weet HVV hierin het tij niet te keren. Er ligt een goede servicedruk, waar VVH mee worstelt. Waar de Harderwijker mannen echter niet mee worstelen, is de service die in het net belandt. Ook daarvan had HVV er jammer genoeg net te veel. De setstanden eindigen in 25-13 en 25-20.
 
Trainer/coach Kamphuis was wegens zijn skivakantie en de daarbij behorende jetlag afwezig. Het woord was zodoende aan aanvoerder Tiemen. Die besloot in te grijpen en verse krachten van de bank te halen. Dit zorgde voor wat variatie in het spel aan Hattemer zijde. Het foutmarge lag wat lager en de lach keerde langzaam terug op de gezichten van onze gladiolen. In de derde set wist HVV dan ook 25 punten binnen te slepen. Het was daarbij echter spijtig dat VVH er tegen die tijd 27 had.
 
De laatste set zou een alles of niets pot worden waarbij Berends en Slump’s HVV uit de startblokken schoot. Enigszins ontdaan door het slotoffensief van Hattem moest VVH in eerste instantie even orde op zaken stellen. Bij een ietwat paniekerige time-out stond HVV daarbij ruim verdiend voor met de dubbele punten. Daarna wist de nummero één echter duidelijk een comeback te maken en lieten ze zien waarom zij de koppositie in handen hebben. HVV was nog wel strijdvaardig, maar wist niet meer een vuist te maken. Libero Henry van Dieren kan dit overigens al twee dagen niet meer, daar waar een bedrijfsongeval zijn vinger zwaar beschadigd heeft achtergelaten. En dan toch nog stofzuigen op de vloer van VVH, Hulde! Ook deze bloedstollende set moest HVV uit handen geven. Ditmaal met een eindstand van 25-22 . Verdienden deze helden meer? Absoluut. Maar dat lijkt de setting van het seizoen te gaan worden. De eerste volle mep laat nog op zich wachten. Wilt u dit gewaar zien worden? Schroomt u dan niet om op zaterdag 4 februari plaats te nemen op de bühne en HVV naar een overwinning te juichen. Ze strijden dan om 14.00 uur tegen middenmoot HSC. Garantie voor spektakel!

« Terug naar overzicht