Berends&Slump HVV-heren 2 doet prima voor het podium

23-01-2017 - Dinsdag 17 januari stond al een tijdje aangevinkt in de agenda’s van de toppers van Berends&Slump HVV-heren 2: revanche tegen SDS 2, mede-podiumkandidaat tegen wie HVV in Voorthuizen een dra-ma-tisch slechte wedstrijd speelde.

Ewald was verhinderd en al tijdens het warmlopen gaf Martin aan vanwege zijn knieprobleem ook niet te kunnen spelen. Niet bepaald de ideale uitgangspositie voor aanvang van de wedstrijd derhalve. Berny op de plek van Martin, servicedruk erop en maar kijken waar het schip strandt, dat was het devies. Ook nog een scheidsrechterprobleem, maar dat werd opgelost door Annemiek in set 1 en Marius voor de rest van de avond; driewerf hulde voor deze volleybalzuster en -broeder!

Het plan van HVV slaagde in set 1; de servicedruk was er – al ging er ook wel eens een balletje te veel fout, Berny kwam goed uit de verf op de buitenkant en Arnold had een topavond; dat was in een krachtmeting als deze nou ook net even nodig, een gast die bijna foutloos speelde en menig bal erin tetterde. SDS bleef echter taai en stond goed te verdedigen. HVV was dan vooral ook opgelucht na de 27-25-winst.

In de 2e set nam SDS de lead. Slordigheden aan HVV-kant, meer dan men zich kon veroorloven. Spannend tot het eind, maar de 23-25 deed de Hattemers wel pijn.

Des te knapper dat HVV in set 3 het niveau en de scherpte van het begin van de avond weer te pakken wist te krijgen. SDS bleef aardig tot goed meedoen, maar echt zicht op winst kregen de Voorthuuzers nooit, al doet 25-23 wellicht anders vermoeden.

SDS was nu dus aangeschoten wild. Als HVV nu ook fel aan set 4 zou kunnen beginnen, zou het verzet wel eens gebroken kunnen zijn. En dat lukte én bleek het geval! Bernie en Rob serveerden de tegenstander aan gruzelementen. Geloof en hoop in een 5e set zag je zo samen rustig de zaal uit kuieren en nog geen 10 minuten later werd SDS met 25-11 uit het lijden verlost, met een staande ovatie van hondstrouwe supporter Kale Klatse tot gevolg.

HVV-2 staat daarmee na 12 van de 22 wedstrijden op plek 3 en 7 punten los van de nr. 4 SDS, die ook nog eens 1 wedstrijd meer heeft gespeeld. Ook zilver is nog zeker niet uit het zicht verdwenen, want Pauwervoll heeft maar 4 puntjes méér.

Heren 2 mag nu op vrijdag 27 januari de kunsten vertonen tegen VVH 5 in Harderwijk, dat ergens onderin het rechter rijtje verblijft. Eerste thuispot is op 31 januari om 20.30 uur tegen Dynamo, dat net als VVH vecht tegen de PD-rondes.