Berends&Slump HVV-heren 2 speelt puike pot tegen Zeewolde 2

15-01-2017 - Berends&Slump HVV-heren 2 mocht vrijdag de 13e januari met code geel van het KNMI wegens mogelijke gladheid en sneeuwval om 19.45 uur nog in de automobiel stappen richting Zeewolde; das vragen om ellende, binnen dan wel buiten de sporthal. Maar miserie bleef uit; geen blikschade en iets na middernacht met 4 punten op zak weer in het Hattemse.

Arnoud en Bert waren er niet bij, dus de 7 overige helden zouden de klus moeten klaren. De assistentie en luide aanmoedigingen van de meegereisde mascotte Carlvin waren dan ook zeer welkom!
 
Hattem begon gewoonweg prima. Zeewolde liep aardig te knallen tijdens het inslaan, dus servicedruk was vereist en die werd ook erg goed geleverd; Zeewolde werd nagenoeg lek geserveerd en dat hadden ze – als nr. 6 in de tussenstand – niet verwacht. 15-25 liet niets aan duidelijkheid te wensen over.
 
In set 2 begon HVV iets te gemakzuchtig. Zeewolde nam voor het eerst een paar punten voorsprong en de Hattemers gingen forceren om het gaatje weer in ene dicht te kletsen. En dat lukte dus niet. Een paar persoonlijke foutjes, een paar onfortuinlijkheden en een Zeewolde dat weer iets aan zelfvertrouwen begon te winnen leidden tot 25-17.
 
Scherp aan de 3e set beginnen en de service weer op standje maximaal, dat was het devies. En dat pakte goed uit. Zeewolde zakte helemaal weg en als het al eens tot een aanval kwam, liep die stuk op een degelijke blokkering of verdediging; na de 11-25 had Zeewolde ook al wel begrepen dat alleen gepruts aan HVV-zijde nog tot een 5e set zou kunnen leiden.
 
En HVV behield de controle in set 4. Niet meer van het niveau als in sets 1 en 3 maar meer dan genoeg om – via 23-25 – op te mogen voor één van de betere teamschotels uit het circuit!
 
 

« Terug naar overzicht