Veel sterker Berends&Slump HVV-heren 2 morst toch een puntje

19-12-2016 - Berends&Slump HVV-heren 2 bleek afgelopen zaterdag ook veel te sterk voor het 4e van Arvevo, in de uitwedstrijd in de afgeragde sportzaal in Arnhem. In het team van veelal vijftigers zaten mannen die weliswaar een stukkie hoger hebben gespeeld dan 2e klasse, maar dit was al weer net te lang geleden om het anders dan via de serve lastig te kunnen maken voor HVV.

Zonder Robert maar met 4 midmannen startte Hattem prima in set 1, had vervolgens even moeite de Arnhemse opslag onder controle te krijgen, maar toen dat was opgelost was het ook in een vloek en een zucht 14-25.

De grootste uitdaging deze middag was dus om 1,5 uur lang scherp te blijven en de concentratie te behouden, want qua volleybal vormde Arvevo nul en generlei bedreiging.
Het was dan ook geen enkel probleem om aan het begin en gedurende de set 2 nieuwe midmannen in te brengen, om een ieder aan z’n spelminuten te laten komen: 17-25.

In de 3e en 4e set nam Rob de diagonaalpositie over van Arnoud; niet omdat het moest maar omdat het kon. En Rob bleek ze heerlijk te raken vanaf die plek; hulde en lof daarvoor! Arvevo bleek zich in zijn lot te berusten, want het 13-25-verlies werd gelaten geïncasseerd.

Op naar de 0-4 en de 5 punten! Maar dat viel even tegen. HVV begon te lauwtjes en kwam met 6-1 achter te staan. Time out en tandje bij en het werd weer 10-10. Bij 13-11 kreeg HVV serieuze problemen om de Arvevo-serve goed te verwerken. Passes kwamen niet of maar half aan, met minder harde en/of zuivere aanvallen tot gevolg. Arvevo scoorde een punt of 8 op rij! Hattem kreeg de motor vervolgens niet meer goed op gang, met 25-14 als redelijk beschamend resultaat. Maar na 10 minuutjes balen en een slokje bier was ook dat al snel weer vergeten.

HVV gaat nu als 3e het kerstreces in, met 37 punten uit 10 wedstrijden. Blok EVC lijkt – met 52 punten uit 11 wedstrijden – op weg naar het kampioenschap, maar voor plek 2, 3 en 4 lijkt het nog spannend te gaan worden tussen Pauwervoll (40 uit 10), HVV en SDS (37 uit 11).
De eerstvolgende thuiswedstrijd – op dinsdag 17 januari om 20.30 uur – tegen SDS wordt dus meteen een belangrijke. In de week ervoor speelt HVV-heren 2 eerst nog uit, tegen Zeewolde.