Gehavend HVV wint in Sneek

19-12-2016 - De lange mannen van Berends&Slump/HVV moesten afgelopen zaterdag met een gehavend team aantreden in Sneek.

Rob de Bie was afwezig waardoor libero Herman Westendorp de taak van passer loper overnam. Als gevolg van deze omzetting moesten Thomas en Menno Tonnis blijven staan in de passing en verdediging. De Hattemers gingen flitsend van start en overrompelden Sneek op alle fronten. Vooral de blokkering scoorde veel directe punten.

Ondanks dat Herman in deze set met een spierblessure te kampen kreeg waardoor hij niet meer kon springen stond er in no time 14-25 op de borden. De tweede set verliep wat minder makkelijk voor de Hattemers maar nog steeds kon er een drie, vier punten voorsprong worden behouden.

20-25. Na twee gewonnen sets is het in een derde altijd erg lastig om de focus te houden. Zo ook bij de Hattemers. HVV keek al vrij snel tegen vijf punten achterstand aan en leek deze set te gaan inleveren. Echter tegen het einde van de set werd nog eenmaal alles uit de kast gehaald en werd het toch nog 18-25. Met deze onverwachte overwinning op zak ging B&S/HVV in de vierde set wat nonchalant spelen en was het vooral genieten van het moment. Desondanks ging het in die vierde set gewoon gelijk op en trok HVV zelfs nog aan het langste eind 23-25. Na de kerstvakantie speelt HVV (nr.4)op 14 januari de streekderby tegen CSV Zwolle (nr.5) in het sportgebouw van het Deltion college.

« Terug naar overzicht