AH/HVV dames 1 dendert door voor het kampioenschap.

11-12-2016 - Afgelopen zaterdag stond de kraker van de eerste helft van het seizoen op het programma. Huidig nummer één Pauwervoll dames 2 tegen de nummer twee AH/HVV dames 1. Pauwervoll dames 2 stond al 1 punt voor op de dames van HVV alleen hadden ze één wedstrijd minder gespeeld. De opdracht voor HVV was dan ook helder, er moest gewonnen worden van Pauwervoll.

voorafgaand aan de wedstrijd was de spanning en de wil om te winnen al goed voelbaar bij de dames van HVV. Iedereen had er zin in om eens even te laten zien wat HVV dames 1 allemaal kon. Coach Arnoud Mensink vond het ook hoogste tijd om eens flink te gaan vlammen tijdens deze wedstrijd.
Het fluitsignaal voor het begin van de eerste set klonk en AH/HVV dames 1 begon met de vaste basisopstelling. De dames kregen al snel door dat het knokken werd voor elk punt maar dat het haalbaar was om Pauwervoll dames 2 te kunnen verslaan. Er werden weinig pass fouten gemaakt aan de kant van HVV maar konden de aanvallers het niet meteen afmaken. Tevens werd er aan de kant van Pauwervoll maar al te graag gebruik gemaakt van hun passer/loper speelster die in lengte verre weg de langste was van dat team. De dames van HVV hadden moeite om het blok goed neer te zetten waardoor Pauwervoll flink wat punten bij elkaar kon slaan. Door flink wat servicedruk neer te leggen bij Pauwervoll probeerden de dames van HVV het spel aan hun kant te ontregelen. Helaas lukte dat net niet en ging de eerste set naar de dames van Pauwervoll dames 2 met 25-23.
De tweede set waren de dames van HVV nog meer gefocust. De eerste set waren ze zo dichtbij dus nu moest het toch echt gaan lukken. Helaas kwamen ze al snel op een achterstand door wat services fouten aan de kant van HVV. Ook kwam de pass niet perfect meer waardoor spelverdeelster Linda Draaijer flink aan de bak moest om er nog een mooie set-up van te maken. Gelukkig maakten niet alleen de dames van HVV fouten. Pauwervoll kwam halverwege de set niet meer lekker in de service en HVV kon hier prima van profiteren. De dames van HVV kwamen weer bij en knokten zich terug in de set. Passer/loper speelster Ellen van Guilik-Slot kwam in het veld voor Manouk Mensink en wist meteen een paar punten te scoren. Prikballen werden doorzien door de verdediging van HVV waardoor Pauwervoll moeite had om de bal op de grond te krijgen aan de kant van HVV. Het eind van de set werd het toch weer heel spannend. Beide teams maakten om en om punten. Moniek Bijsterbosch kon goed aangespeeld worden en scoorde de ene bal na de andere met haar gevarieerde aanval. Helaas konden de dames Pauwervoll weer gebruik maken van hun passer/loper speelster waardoor ze de set net wonnen met 25-22.
Coach Arnoud Mensink had ons het hele seizoen nog nooit zo goed zien spelen. Volgens hem zat het erin om te winnen. We moesten er inblijven geloven en blijven vechten voor elke bal. Hij pepte iedereen op en gaf de dames de laatste tactische aanwijzingen. Met deze woorden in het achterhoofd gingen de dames het veld in voor de derde set. Door flink wat service druk door een aantal dames van HVV konden ze een groot gat slaan met Pauwervoll. Halverwege de derde set stonden de dames van Pauwervoll nog niet eens boven de tien punten. De pass en aanval begonnen weer te lopen aan de kant van HVV. Pauwervoll kon niet in het ritme komen en ze kwamen niet aan scoren toe. Door de serviceseries van Linda Draaijer, Eva van Selling en Germaine Winkoop kon HVV de derde set afsluiten met winst. De derde set ging naar HVV dames 1 met 25-11.
De vierde set werd weer heel spannend. Beide teams gingen gelijk op en scoorden om de beurt hun punten. Door de focus en de wil om te winnen vochten de dames van HVV voor elk punt en dit werd beloond. Aan het eind van deze set stonden de dames op een kleine voorsprong. Pauwervoll probeerde weer de beruchte passer/loper speelster te bedienen maar door een sterke blokactie van Moniek en Linda werd ze hard afgestraft. Vervolgens werd deze speelster door een juist neergezette blokkering gedwongen om buiten de lijnen van het veld van de dames van HVV te slaan. De vierde set ging daarom naar de dames van AH/HVV dames 1. Dit betekende 2-2 in setstanden dus de beruchte vijfde set moest gespeeld worden.
Meteen aan het begin van de vijfde set kwam Pauwervoll op een voorsprong van 6-1. De dames van HVV werden te voorzichtig en in de pass werden fouten gemaakt. Coach Arnoud vroeg een time-out aan en sprak de dames motiverend toe. ‘Het hoeft niet mooi, je mag ook scoren met een vies balletje’ waren zijn woorden. De dames van HVV pakten het spel van de afgelopen twee sets weer op en begonnen weer lekker te spelen. De punten stroomden binnen door hard terug te vechten. Door een paar mooie reddingen van libero speelster Hanna van Dijk kon het spel doorgaan en kreeg HVV de kans om te scoren. Halverwege de laatste set stond HVV op voorsprong toen er gewisseld moest worden van kant. De dames van AH/HVV hadden het publiek achter zich staan en wisten door te stomen tot het eind. Linda Draaijer wist deze set uit te serveren met een prachtige ace. De vijfde set en daarmee ook de wedstrijd werd gewonnen door AH/HVV dames 1.
Het blijft nu spannend in de top van de competitie. Door deze winst weten de dames van HVV er voor te zorgen dat de dames van Pauwervoll geen gat kunnen slaan en kunnen ze de aansluiting houden bij de nummer 1 van de competitie.