Berends&Slump HVV-heren 2 komt net tekort tegen nummer 2

11-12-2016 - Dinsdag 6 december wachtte Berends&Slump HVV-heren 2 eindelijk weer eens een echte krachtneming, namelijk tegen Pauwervoll 2 uit Ermelo, de nummer 2 in de voorlopige rangschikking; HVV staat daar net een paar puntjes achter, op plek 3. Altijd kak als je dan 3 van de 9 man moet missen; (Ro)(b/B)(ert) ontbraken. Jeffrey was weer uit de H3-stal gelokt.

In set 1 zette Ermelo van het begin af aan de toon. Verdedigend had Pauwervoll het prima staan en HVV had veel moeite met de blokkering van midaanvallen op 1,5 tempo. Lang verhaal kort: Pauwervoll was gewoon beter en HVV kreeg niet de kans zich in de set te spelen: 20-25.
 
In de 2e set ging het niet veel beter voor Hattem. De servicedruk moest hoog zijn maar de pogingen daartoe hadden te veel servefouten tot gevolg. Ermelo had HVV in het nekvel en was niet van plan los te laten: 16-25.
 
Set 3 dan. HVV gaf zich nog niet gewonnen. Goede serveseries van o.a. Berny hadden nu wèl het gewenste effect en Pauwervoll was de weg even kwijt; iets wat HVV zelf ook nog wel eens in set 2 of 3 overkomt, meestal tegen de wat zwakkere tegenstanders. Hattem nam een comfortabele voorsprong, liet Ermelo echter nog weer gevaarlijk terugkomen, maar wist de wedstrijd toch nog spannend te houden via 25-23.
 
Ook in de 4e set kwam Hattem het beste uit de startblokken. HVV leek de set zowaar echt onder controle te hebben, want Pauwervoll kwam nooit meer verder terug dan op een punt of 4; 25-21 en dus op naar set 5.
 
Nu was het Ermelo dat veerkracht toonde en als eerste bij de 8 was: 8-6. Na de wisseling van speelveld lukte het HVV niet meer dit gaatje te dichten; 12-15 was de eindstand. Pauwervoll was al met al de terechte winnaar en dus geen chagrijnige gezichten in de kleedkamer van B&S-heren 2. Leuke pot tegen een leuk team.
 

« Terug naar overzicht