Berends&Slump HVV-heren 2: ook oppermachtig in Heerde

05-12-2016 - Fijn hoor, 19.00 uur een wedstrijd op een woensdagavond.

Extra vroeg weg van het werk, desalniettemin een mooie file te pakken, drek van de Mac naar binnen drukken want geen tijd om langs huis te gaan, en iets voor half 7 bij de Faberhal in Heerde, waar de kantine nog dicht is, dus geen koffie. En waar dan het eerste heerschap van HEC ook nog eens vrolijk om 18.39 uur aan komt kakken. Nou heeft HVV niet gauw een gebrek aan motivatie voor een potje tegen Heerde, maar deze natte windenstart hadden de Hec’ers beter achterwege kunnen laten; HVV begon snaarstrak aan set 1, ondanks het ontbreken van Bert, Rob en Robert; het jonge veulen Jeffrey van H3 – die zijn volleybalopleiding toch vooral in H2 genoten heeft – wilde maar dolgraag als back up met de ouwe knarren van het tweede mee, om ook weer eens te ervaren hoe het voelt een wedstrijd te winnen.

Set 1: de eerste paar punten even wennen en kijken hoe de vlag er bij HEC bijhangt. Die analyse was snel gemaakt: als HVV maar minimaal het basisniveau zou kunnen vasthouden, kon er niet veel fout gaan die avond. Bij 8-8 wordt de servicedruk even flink verhoogd; 2 minuten en 51 seconden later staat het 8-18. Heerde weet vervolgens met pijn en moeite nog in de dubbele cijfers te belanden, maar de hecjes zullen zich toch ook wat meer van deze ontmoeting hebben voorgesteld dan een start met 11-25.

In set 2 ging HVV vrolijk door met het lekkere spel. Setupjes van Berny lagen prima en Arnie stond ze heerlijk te raken vanachter de 3 meter. Halverwege de set – voor HVV althans; HEC was nog nauwelijks van de 0 af – was Jeffrey niet meer te houden. Hij kwam binnendraven als mid en speelde een bijzonder puike pot; aanvallend en blokkerend maar vooral ook in de pass deed ie het prima. De extra suikerklontjes naderhand als ook de forse winterpeen waren meer dan terecht. Hoepla, weer 11-25.

In de 3e set veranderde het beeld nauwelijks. HEC maakt zich geen enkele illusie over setwinst, werd voortdurend lek geserveerd en ook aanvallend kwam er maar weinig uit. HVV tikte zich keurig naar 15-25.

Moeilijk om in zo’n situatie de concentratie vast te houden. De (onnodige) foutenlast aan Hattemse kant ging in de 4e set omhoog. Vervolgens werd het spel te geforceerd en voorzichtig. HEC kwam zowaar op 20-15. De laatste timeout en het wederom inbrengen van Salinero brachten de ommekeer: HVV wist zich alsnog sterk terug te knokken en set 4 binnen te roeien: 23-25.

En daarmee dus de derde 4-0-overwinning op rij! HVV staat nu 3e, met dinsdag 6 december om 20.30 uur in De Marke een echt belangrijke graadmeter: de topper tegen Pauwervoll 2 uit Ermelo, de huidige nummer 2 in de ranglijst. Zeker de moeite waard om even naar te komen koekeloeren, zou ik zeggen!