Berends en Slump HS3 strijdvaardig in Epe

05-12-2016 - HVV heren 3 strijdt vanaf de underdogpositie, afgelopen zaterdag was daar alweer de zevende editie. Om 17.00 uur stonden negen dappere mannen in de zaal, voor een wedstrijd met een hoop kabaal. Spannend zou het zeker worden, met in de eerste set een voorsprong voor HVV op de borden.

Zoals bekend is heren 3 iedere wedstijd weer strijdvaardig en volleybalden zij zo nu en dan best aardig. Met de vertrouwde zes namen in de opstelling, werd deze wedstrijd voor Jumbo van Andel- Ormi een kwelling. De tegenstander liet zich door deze felheid verrassen, de heren speelden namelijk behoorlijk volwassen. Goed aanvallend spel op de buiten en diagonaal, leek HVV te verlossen uit een negatieve spiraal. Het einde leek er om te gaan spannen, maar de Hattemer libero zorgde ervoor dat een ieder zich tijdig kon vermannen. 23-25 voor uw helden.

De tweede set was er een van tegenovergestelden.
HVV zakte wat terug en Ormi herstelde zich vlug. De libero van Epe was dan wel weggespeeld, maar de smarten werden weer gelijk verdeeld. Aanvallend werd er nu te weinig gebracht, het spel laakte hierdoor wat kracht. Ook het blok kon verdedigend te weinig beginnen en zodoende sloeg de nummer 5 de punten binnen. Een slecht vervolg op een goede start, eindstand 25-13, heel apart.

In de derde set maakten wissels zich klaar om in te vallen, Rik en Jorian konden zich nu eens wagen aan gedurfd volleyballen. Deze veranderingen zorgden voor een omschakeling in het spel, nu HVV weer knokte voor hun eerherstel. Het spel werd onrustig maar constanter, echter de kansen niet rianter. Lang ging deze set gelijk op, maar raakte HVV echter onterecht achterop. Helaas werd deze set verloren, hoewel nipt. Opnieuw een set die door de vingers glipt. Met 25-23 liepen de mannen van het veld, logischerwijs teleurgesteld.

In een vierde set waren de gemoederen bedaard en zat het venijn hem in de staart. De rode ridder verscheen weer op de spelverdelerspositie, hopend om te spelen als een additie. Rick zat opnieuw goed in de set, waardoor zijn aanval langs het blok kon worden gezet. Achterin werd er goed gestreden voor elke bal en trok HVV zich knap uit het diepe dal. Met veel beleving en teamgevoel klonk er vanaf de tribune hard gejoel. De heren hadden duidelijk het initiatief te pakken, klaar om Ormi goed te knakken. Daar waar de Epenaren bleven steken op 17 punten, is HVV flink wezen stunten. Met een goed gevoel naar het laatste bedrijf, hopelijk zonder te spelen als een wijf.

Moegestreden zetten de heren nog eenmaal aan, maar wist het met te weinig overtuiging niet genoeg binnen de lijnen te slaan. De overwinning werd hierdoor geschonken aan de Epenaren, hetgeen lastig is te verklaren. Bijgaande voor u nog een leuk stukje beeldmateriaal, onze toppers in actie, heel vitaal. In 2017 gaan we verder met strijden, hopend op betere tijden. De scheids blaast nog één keer op zijn fluit, en dan is ook dit mooie gedichtje uit.