Heren 3 speelt voor Sinterklaas in Nijkerk

28-11-2016 - Zaterdag 26 november maakten in Hattem 8 frisse koppen zich op voor een potje volleyballen. Het kon nog wel eens een leuk dagje gaan worden op bezoek bij N.V.C., wat slechts één plek boven onze knappe mannen staat. Maar zoals de titel al enigszins doet vermoeden, was er weinig te vieren aan de Hattemer zijde.

Het zou een wedstrijd worden om heel snel te vergeten. Rick gaf nog voor de wedstrijd alvast het goede voorbeeld, door de shirtjes en broekjes te vergeten. Wel was HVV HS3 in het bezit van gloednieuwe inspeelshirts, maar deze waren net te kort om zonder broekje het veld te betreden. Gelukkig waren de gasten uit Nijkerk zo gemoedelijk dat we een kwartiertje later konden starten. Zodoende konden de knapen uit Hattem toch nog ruim 15 minuten warmspelen.
Helaas konden zij niet de scherpte vinden die ze nodig hadden in de eerste set. Zoals zo vaak kwam HVV heel leuk mee met het spelletje en leek het halverwege de set een goede kans te maken om hier puntjes te snoepen. Toch was het N.V.C. wat hier uiteindelijk vier punten meer wist te pakken. Eindstand 25-21.

De tweede set had een gelijkmatig spelbeeld. De mannen leken zich wat beter in de wedstrijd te spelen, maar konden niet brengen wat gevraagd werd. In een wedstrijd waarin niemand leek te excelleren is het bij tijden lastig scoren. Coach Kamphuis stroomt gelukkig meer dan eens over van de creatieve ingevingen, dus kon er nog wel iets geschoven worden. Met een nieuwe ‘spellie’ leek HVV net wat meer van de grond te kunnen rapen, maar ook in deze set kwamen de mannen van Berends en Slump weer vier punten te kort. Eindstand 25-21

In de derde set besloot Rutger het op een andere boeg te gooien. Er werd hard gewerkt en de servicepass lag alleraardigst. Rendement was echter net zo ver te zoeken als consistentie. Rick op het midden en Jeffrey posteren als nieuwe buitenman leek in eerste instantie best aardig. Maar ook Rik van Dijk kon in deze wedstrijd de normaliter scorende mannen niet in stelling brengen. Van opgeven was natuurlijk geen sprake. De mannen schreeuwden bij tijden de longen uit hun lijf, maar er kon helaas niet uit een ander vaatje getapt worden. Eindstand in deze set: 25-21.

Gedurende de wedstrijd haalden de mannen van HVV bij tijden hun niveau best aardig. Echter was het geheel een zware onvoldoende. We maken er daarom maar niet meer woorden aan vuil dan nodig is. Eindstand in de laatste set was slechts een magere tien punten voor HVV.
Heren 3 is gebrand op revanche, evenals punten. We nodigen u daarom uit om ons volgende succes mee te vieren. We hopen dit te doen op zaterdag 3 december, 17.00 uur. Gezellig op bezoek bij Jumbo Van Andel-Ormi HS2. Of, zoals wij het kennen: Epe. Het heerlijk avondje komt vast vroeg dit jaar!