Het nieuwe meisjes A gaat goed van start

06-10-2019 - Na een paar seizoenen al geen meisjes A meer te hebben gehad binnen de vereniging zijn de meiden van de B nu naar de A gegaan. Een spannende overstap omdat men niet wist wat er verwacht kon worden van het niveau. Na twee goede seizoenen in de B probeert het team deze ontwikkeling door te zetten als meisjes A.

De eerste wedstrijd twee weken geleden was weer even wennen en zoeken naar de afstemming onderling in het veld. Dit was dan ook terug te zien in het resultaat. Er is hard gevochten en uiteindelijk hebben de meiden de allereerste thuiswedstrijd goed kunnen afsluiten voor eigen publiek met een 3-1 winst op Udeo Uddel. Afgelopen zaterdag 5-10-2019 gingen de meiden weer vroeg op pad richting Oldebroek. Ook al ben je meisjes A dan mag je zo af en toe toch nog zo vroeg weg zoals dat vroeger ging bij de mini’s. Toch waren de meiden erg gefocust en zijn de afgelopen trainingsuren meegenomen naar de wedstrijd. Taken werden goed uitgevoerd en het spel werd fantastisch verdeeld door de spelverdelers Carmen, Daphne en Katerina. Hierdoor kon de tegenstander helemaal gek gemaakt worden. Vooral wanneer de aanvalsters zelfs gingen variëren in het aanvalsspel. Al snel werd duidelijk dat de meiden zelf het spel moesten blijven spelen om tempo in de wedstrijd te houden. Dit werd goed uitgevoerd waardoor HVV MA als snel op 3-0 voorsprong kwam in sets. In de laatste set was dan ook de opdracht om wel met focus te blijven spelen. Al snel werd er weer snel een voorsprong gepakt door verschillende goede servicebeurten van de meiden. Aan de kant werd door wisselspeelsters en de coaches nieuwe dansjes bedacht om de sfeer er goed in te houden bij de meiden in het veld. Dit werkte uitstekend want ook de vierde set werd met een glimlach binnengeslagen door de meiden. Een mooie 4-0 overwinning zo in de ochtend. Door deze twee goede overwinningen staan de HVV MA momenteel bovenaan in de competitie met al een kleine voorsprong om de nummer 2. De volgende wedstrijd van deze meiden is zaterdag 12 oktober in Barneveld.