Berends en Slump HS1 laat zich overschreeuwen

06-10-2019 - Op de gebruikelijke tijd van donderdagavond 20.00 uur begint de voltallige selectie van HVV HS1 op 3 oktober aan de warming-up. Een kwartier later meldt ook VVH HS4 uit Harderwijk zich. Voor deze wedstrijd mag trainer/coach Rutger Kamphuis dan wel de hele geleding tot zijn beschikking hebben, fit waren ze allerminst. Zo werd op voorhand besproken dat Gerben gespaard zou worden. Ook Rick keerde net terug van een lichte enkelblessure en zou maar moeten aankijken hoe het ging.

HVV neemt het initiatief in de eerste set. Hoewel HVV de ruimte krijgt, lukt het hen niet om direct een stempel op de wedstrijd te drukken. VVH pakte de meeste ballen goed en vrij gemakkelijk op. Zo loopt de eerste set gelijk op, tot een stand van 16-16. Vanaf dit punt komt HVV onder servicedruk te staan en laat het zich hier verrassen door de plotseling overtuiging van VVH. Enigszins verbluft wisselt HVV van kant wanneer het scorebord een teleurstellende 17-25 weergeeft. In de tweede set zijn de heren van VVH warmgedraaid. Althans, de stembanden dan. Zonder volleyballend echt wat meer te brengen weet VVH de druk goed op de Hattemers te houden. HVV is in deze set van goede wil, maar minder in de uitvoering. Jeffrey is inmiddels ingebracht op de diagonaalpositie, waardoor Thomas Henk mocht vervangen op de middenpositie. Echter liep het foutmarge deze set wat verder op, waardoor de punten enigszins achterwege bleven. Allard verdeelde het spel aardig, maar echt verrassend kon HVV niet meer worden. Een setje om snel te vergeten met een stand van 14-25. Na deze oorwassing was het tijd om wat andere dingen te proberen. Aan de kant van HVV werd Jeffrey gewisseld met Thomas. Heel veel andere opties waren er niet, dus het zou vooral in teamverband wat netter moeten. Gelukkig leek deze set HVV wat weerbaarder. Vastbesloten om in ieder geval de punten niet cadeau te doen, loopt de set al snel uit in iets wat lijkt op een wedstrijd. De pass lag iets beter, het geschreeuw werd wat minder en een ieder werd geboeid in soms lange rally’s. Er werd helaas nog steeds veel van de grond gevist aan de verkeerde kant. Aan de Hattemer zijde werd veel verloren via het blok. Wanneer HVV de 25 punten bereikt is jammerlijk genoeg VVH daarna al bij de 27, dus ook deze set ging naar de bezoekers. In een laatste set was Berends en Slump HS1 gelukkig weer dat frivole jongensteam met wat vrij spel. Er werd ontspannen gevolleybald. Tel daar de lege koektrommel van VVH bij op en je mag jezelf zowaar een punt toebedelen. Vechtend, dat wel, maar met resultaat ditmaal. Eindstand van de laatste set: 25-17. Zo staat HVV HS1 uit drie wedstrijden onderaan de middenmoot met vijf punten uit drie wedstrijden. Het is tijd voor een overwinning. Aankomende donderdag wordt dit een hele opgave, wanneer HVV afreist naar N.V.C. Nijkerk. Mocht u slaapproblemen ervaren, reis dan rustig mee. Wij verzorgen het avondprogramma, wanneer om 21.30 uur de wedstrijd begint.