Berends en Slump HS1 sprokkelt de punten voor alsnog in de eerste klasse

01-10-2019 - Het eerste herenteam van HVV kent dit seizoen maar liefst 8 nieuwe gezichten. Daar waar het voormalig eerste de volleybalschoenen aan de wilgen heeft gehangen, mag het welbekende tweede team de eer van de vereniging hooghouden in de eerste klasse. Gezien het feit dat promotie uit de tweede klasse vorig seizoen nét niet haalbaar leek, zou het qua niveau redelijk te behappen moeten zijn.

In de eerste twee wedstrijden lijkt het er op dat Berends en Slump HS1 zo nu en dan inderdaad wel kans zal krijgen op de overwinning, maar het hen zeker niet aan zal komen waaien. Allereerst stond SSS HS5 uit Barneveld op de planning. SSS begon daarin de eerste sets sterk, door te winnen met 18-25 en 20-25. De Hattemer heren spelen echter inmiddels enkele jaren samen. Dit schijnt door in het vertrouwen en de veerkracht. Zodoende mocht in de derde set een 25-22 op het bord prijken. Ook de vierde set was voor de Hattemers, met een 25-21. Een debuut in de eerste klasse met winst bekronen bleek echter niet te realiseren, waardoor HVV HS1 met 2 punten uit de eerste wedstrijd wegloopt. Een tweede wedstrijd, met enkel Tiemen als grote afwezige, wordt gespeeld op vrijdagavond 21.15 uur. Althans, dat was de bedoeling. Zonder enig pardon loopt men in Zeewolde schaamteloos op alle velden uit, waardoor 21.45 uur als starttijd genoteerd mag worden. Enfin, enigszins versuft en vermoeid van de werkweek start de wedstrijd. Gelukkig bleek ook Zeewolde HS1 toe aan weekend, want dit eveneens jonge team gunde HVV vrij gemakkelijk de eerste set met 21-25. HVV speelde soepel, met constante passing. Het gas stond nog niet vol open, maar dit was niet nodig. In de tweede set werd Hattem hier door verrast. Vrij snel keek HVV na een stevige servicebeurt tegen een achterstand van maar liefst 7 punten aan. Dit kon niet op tijd hersteld worden, waardoor vrij onnodig set 2 verloren werd met 25-20. Het wisselende spelbeeld werd gecontinueerd in de derde en vierde set. HVV haalde een vrij constant niveau, maar wist de tegenstander steeds voldoende ademruimte te geven. Tel daar het uitvallen van Rik (enkel) en de slepende blessure van Gerben (schouder) bij op en je hebt een zware avond. Setje drie werd gepakt door de thuisheren, de vierde weer door HVV. Zodoende kon rond 23.30 uur de beslissende vijfde set gespeeld worden. HVV begon met initiatief, maar halverwege deze set kantelde het spelbeeld. Was het de geur van het welbekende goud uit de tap, de vermoeiing van de werkweek, of toch scherpte? Hoe dan ook, HVV speelt voor alsnog voor een gemiddelde van 2 punten per wedstrijd. Ruimte voor verbetering zou men zeggen. De eerste zege kan mogelijk donderdag 3 oktober in eigen huis worden binnengesleept tegen VVH HS4. Aanvang: 20.30 uur in de Marke. Tot dan!