Dames Berends&Slump/HVV winnen ook laatste thuiswedstrijd

07-04-2019 - De laatste thuiswedstrijd van het seizoen werd afgelopen zaterdag gespeeld door de HVV dames. Voor deze laatste thuiswedstrijd, ging ook de tribune weer uit en dat was maar goed ook, want publiek was er weer aanwezig, zowel van HVV als ook van de tegenstander Blauw Wit uit Oldebroek.

Blauw Wit was gebrand om een set of meer te pakken, aangezien zij nog in de risicozone staan voor degradatie. Het team van Blauw Wit is nog zeer jong maar heeft de afgelopen maanden nog wat aanvulling en versterking gekregen uit de oude garde in de hoop zo in de 1ste klasse te kunnen blijven. HVV was blij met interim coach Anja en ging de eerste set voortvarend van start. De eerste punten moest HVV even inkomen maar toen Denise aan de service kwam had Blauw Wit echt het nakijken. Blauw Wit kreeg de passing niet goed onder controle en HVV won deze set simpel met 25 - 13. De 2de set werd er flink gewisseld en verliep de set heel anders dan in de 1ste set. De passing bij HVV had nu de nodige moeite met de services van Blauw Wit, door de mindere pass was de variatie in de aanval ook beperkt. In de 2de helft van de set begon het beter te lopen en kon er meer gevarieerd worden. Er werden lange rally's gespeeld en veel ballen nog even van de grond gehaald. HVV was de betere partij en wist de set ook te winnen met 25 - 21. De derde set verliep de passing een stuk beter en kon er flink gevarieerd worden in de aanval, wel hadden de aanvalsters moeite om direct te scoren. En was Blauw Wit sterk aan het verdedigen. Het gevolg was dat er mooie en lange rally's gespeeld werden en het een leuke wedstrijd was om te zien, volgens het publiek. Ook deze set wist HVV te winnen met 25 - 22. Blauw Wit wilde graag een set meenemen naar huis en zette de laatste set ook haar versterking in. HVV begon weer met een andere opstelling en moest al snel tegen een achterstand aan kijken. Er vielen wat rommelballen op de grond en er zat wat vertwijfeling in de pass. Met time-outs en enkele wissels werd nog wel een eindje terug gekomen, maar de eindsprint die HVV normaliter wel op tijd weet in te zetten, ging nu te laat van start. Blauw Wit ging met het begeerde punt naar huis en won de set met 25-16. De winst was voor Berends&Slump/HVV en met nog één uitwedstrijd tegen Dros Alterno, bereiden de dames zich al flink voor op de promotiewedstrijden. Daarvoor zullen enkele oefenwedstrijden gespeeld worden om zo helemaal klaar te zijn voor deze kans. Aanstaande zaterdag sluiten de dames de reguliere competitie af in Apeldoorn en spelen daarna op 20 april de promotiewedstrijden.