Dames 1 gaat voor promotie

24-03-2019 - Zaterdag 23 maart vertrokken slechts 9 dames richting Voorthuizen om daar te spelen tegen SDS. Helaas moesten 3 dames de wedstrijd laten schieten door werk, ziekte en vakantie. En het 9 tal mocht het vandaag ook zonder coach zien te doen.

Zaterdag 23 maart vertrokken slechts 9 dames richting Voorthuizen om daar te spelen tegen SDS. Helaas moesten 3 dames de wedstrijd laten schieten door werk, ziekte en vakantie. En het 9 tal mocht het vandaag ook zonder coach zien te doen. Na een goedkoop bakje thee en koffie in de eigen kantine van SDS, was het omkleden en nog even kijken naar een meiden A team dat het veld nog in gebruik had, maar een mooie wedstrijd op een leuk niveau liet zien. HVV begon de eerste set met Suzanne en Ellen als passer/lopers, Moniek en Daphne als midden aanvalsters, Susanne als diagonaal, Rosalie als spelverdeelster en Hanna op de libero positie. HVV keek al snel tegen een achterstand aan, doordat de passing niet aan kwam en er geen kansen werden gecreëerd om zelf aan te gaan vallen. Maar de Berends&Slump dames zijn inmiddels sterk geworden in het terug komen uit een achterstand. En zo kwam met hard werken, variatie in de aanval, geplaatste ballen HVV weer bij. En waren de teams redelijk aan elkaar gewaagd, maar was HVV wel de betere, maar liet dit niet altijd overtuigend zien. De eerste set ging met 22-25 naar HVV. HVV bleef in dezelfde opstelling staan en doel was om de servicedruk te verhogen. In andere wedstrijden weet HVV vaak te scoren door een goede service reeks te maken, maar bij SDS leek de bal wel vleugels te hebben zo makkelijk vloog deze uit. En hierdoor werden weinig service series gemaakt en veel onnodige punten vergeven aan SDS. Ook in de passing werd ervaren dat het een erg lichte bal was en deze weinig nodig had om bij de spelverdeelster te komen. Ook de 2de set liet een golf beweging zien van achterstand, weer bij komen, uitlopen enz. Maar ook deze set wist HVV naar zich toe te trekken met 24-26. In de derde set namen Linda en Eva de plekken van Rosalie en Ellen over. En bleef het spelbeeld redelijk gelijk. Blokkerend werd er met regelmaat een bal gepakt en de passing leek wat beter te gaan lopen. Deze set werd net als de eerste set met 22-25 gewonnen. Aangezien het vanaf de nummer 7 in de poule naar beneden nog erg spannend is wie de degradatie gaat ontlopen, zette SDS in de laatste set nog even alles op alles om nog een puntje mee te pakken. SDS moest het met name van één sterke speelster hebben die ook veel ballen kreeg aangespeeld. HVV was deze set iets minder scherp en alert, er vielen een paar ballen in het centrum en het lukte net niet op tijd om weer bij te komen. Deze set ging helaas met 25-20 naar SDS. De 3-1 winst was echter voor de Hattemse dames, die daarmee zeker zijn van een 2de plek die recht geeft op de promotiewedstrijden. Met op 6 april nog een thuiswedstrijd in de Marke tegen BlauwWit de huidige nr. 11 en op 13 april een uitwedstrijd tegen Alterno de huidige nr 4 maken de dames zich gereed voor de promotiewedstrijden op 20 april. Om volgend seizoen daadwerkelijk in de promotieklasse te mogen spelen, zijn de dames nog dringend op zoek naar een scheidsrechter die op die niveau zou willen fluiten. Publiek is zeker bij de laatste thuiswedstrijd welkom, om er zo een klein feestje van te maken, want deze positie had toch niemand verwacht aan het begin van het seizoen.