Dames HVV winnen weer

10-03-2019 - Vrijdagavond 8 maart de Berends&Slump dames zijn al mooi op tijd verzameld in de kantine van HSC in Hierden. Vrijdagavond is niet helemaal de favoriete avond om nog een wedstrijd te spelen en vandaag zijn we ook niet helemaal compleet. Moniek is ziek thuis en Linda gaat wintersporten. Denise is herstellende van een blessure en gaat haar best doen het zo lang mogelijk vol te houden. Doel van de avond wordt dus elkaar helpen, overnemen als het nodig is en ballen beter maken.

Ruim 2 uur later zitten we weer in de kantine, dit keer met ook een vaste club trouwe supporters die ons kwamen aanmoedigen. De zwaar bevochten 3-1 winst is binnen (25-23; 10-25; 23-25; 25-27). De wedstrijd was zeer spannend, waarbij de servicedruk van beide partijen weer van belang was. HVV had bij vlagen moeite met de service van HSC en kon dan zo een achterstand oplopen. Gelukkig is HVV goed in het terug komen vanuit een achterstand en hebben we dat vandaag ook weer bewezen. Aan de buitenkant had HVV moeite met het directe scoren, waardoor lange rally's ontstonden. Daphne draaide op midden een goede wedstrijd met een aantal zeer mooie aanvallen. Ook de 3 meter aanval kwam regelmatig tot scoren. De 2de set nam HVV na een goede service start, direct het heft in eigen hand en won deze set zeer overtuigend. De andere 3 sets kreeg HSC te veel kansen van HVV, waarbij HSC veel gebruik maakte van prikballen, die HVV moeilijk kon oplossen. De vierde set mocht Germaine een voor haar nieuwe positie in nemen, die van midden voor Denise. Het was even wennen, waar moet ik heen en waar moet ik verdedigen, maar verliep naar wens. In een spannende eindstrijd met her- en der een bediscussieerde scheidsrechterlijke beslissing wist HVV de set met 27-25 naar zich toe te trekken. Het harde werken, het oplossen van ballen werd beloond met de overwinning. Zaterdag 16 maart spelen we om 14 uur onze één na laatste thuiswedstrijd tegen Blok EVC uit Vaassen. We staan op een redelijke veilige 2de plaats en gaan strijden om deel te nemen aan de promotiewedstrijden om zo volgend seizoen een klasse hoger te spelen en wel in de promotieklasse. Om in de promotieklasse te mogen spelen, zijn we nog heel dringend op zoek naar een scheidsrechter die ook op dit niveau mag of wil fluiten. Publiek en scheidsrechters zijn van harte welkom.