Dyslexie in Hattemerwijk

24-02-2019 - Het is altijd weer verwarrend als VVH - HVV op het program staat. Zeker nu er dit jaar maar liefst twee teams uit Harderwijk aantreden in de tweede klasse. Om de verwarring compleet te maken doet het 7e team van VVH bovenin mee, terwijl het 6e team vecht tegen degradatie. Eens kijken of onze koene Hattemer knapen hier tegen bestand zijn. Op papier in ieder geval een viernulletje voor Berends en Slump HVV HS2.

Al in de eerste set moest een beroep worden gedaan op aanstormend talent Wienand Kloosterman. Deze man is overigens niet de enige die is komen aanstormen. Ook de spelverdeler kwam invliegen met een flinke vaart, hetgeen een enkelblessure opleverde bij ondergetekende. Kaartjes en beterschapswensen kunnen worden geadresseerd aan Grift 5, 8051 JH te Hattem. Ten slotte is het toch Valentijnsdag als de wedstrijd wordt gespeeld. En daar hoort een kaartje bij, toch? Afijn, terug naar de wedstrijd: een eerste set waarin VVH 6 meestal vol goede moed begint. HVV zou dus scherp moeten zijn, aanvallend direct druk leveren en laten zien waarom het een tweede plaats verdient. HVV deed dit goed, met een scorende Thomas als aanvoerder in de strijd. Een ieder deed wat hij moest doen, en dan kan HVV HS2 best wel iets. Eindstand: 25-16. In de tweede set een weinig wisselend spelbeeld. VVH wist het blok iets meer te sluiten, verdedigend net iets meer te vegen van de vloer, maar het bleek geen echte trek te hebben in meer. Tiemen en Sil konden zodoende eens wat nieuwe aanvalspassen testen. Dit ging best aardig. Ook hier een 25 punten aan Hattemer zijde. VVH kwam niet verder dan 19. De jeugdige tegenstander uit Harderwijk beloofde vuurwerk in de derde set. Dit bleef echter uit. HVV wist vast te houden aan eigen spel. Dit is toch altijd weer een uitdaging, als de tegenstander niet echt mee kan/wil in het niveau. De sproetige spelverdeler had zodoende een prima wedstrijd. Hij wist alle aanvallers in stelling te brengen en het woord ‘variatie’ werd zelfs in de mond genomen. 25-20 en de winst voor HVV. Dat is Hattem, voor de duidelijkheid. In deze bijzondere pot, waar HVV enkel (sorry Gerben) en alleen de wedstrijd op niveau moest uitspelen, werd Allard naar de kant gehaald. Tiemen mocht oefenen op deze gewilde positie. Uiteraard leverde dit wat jaloerse blikken over en weer op, maar eendrachtig als HVV HS2 is, mocht dit geen problemen opleveren. Enige onwennigheid hoort er dan een beetje bij, maar als de andere 5 spelers gewoon hun eigen ding doen, is er niks aan de hand. En dat was dan ook het geval. Even leek VVH (Dat was Harderwijk, weet u nog?) het spannend te gaan maken, maar de thuisploeg vatte tijdig de koe bij de horens. Een verdiende 4-0 en een ongeslagen thuis-status. Inmiddels heeft u als lezer natuurlijk de agenda paraat. De volgende wedstrijd kunt u noteren op zaterdag 9 maart. Afreizende naar Libero’99 te Dronten adviseren wij van harte om te carpoolen. Dat is toch beter voor het milieu. De scheids geeft omstreeks 19.00 uur in de avond het startsignaal. Tot dan!