HVV H2 revancheert zich

06-02-2019 - Na de flinke nederlaag van een week geleden, die weliswaar met een goede laatste set afgesloten werd, was het taak voor de mannen van H2 om weer een goede pot neer te zetten. De bijhorende spanning was voor één enkele speler te veel gevraagd. In de loop van de wedstrijddag kwam er een appje van de, voor menig tegenstander gevreesde, middenman dat hij aan deze spanning bezweken was. De grieperige klachten hadden de overhand genomen, waardoor hij genoodzaakt was de wedstijd te laten schieten.

Aan de mannen van HVV was nadrukkelijk medegedeeld om volle bak te starten en niet afwachtend te beginnen, knallen dus! De warming up moest maar eens serieus en niet zo slapjes opgepakt worden… Helaas had dit niet de gewenste resultaten in de eerste set van de wedstijd. Het begon relatief slordig en het gewenste niveau werd niet bereikt. Gelukkig hadden de jonge knapen een team aan de andere kant van het net staan, welke ook niet de mindset had gevonden om deze set naar zich toe te trekken. Uitslag eerste set: 25-19 voor HVV H2. De opstelling van de eerste set was natuurlijk wat anders dan het team gewend was. Thomas en Wienand mochten de positie van de ‘niet fitte’ Gerben overnemen, dit werd gedaan middels tactische wissels welke de coach uit z’n koker wist te halen. Wienand viste een paar ballen van de vloer en blokte de tegenstander een paar keer af, een mooie start van de tweede seizoenshelft na een vakantie in het oosten. Ook in deze set maakten de mannen te veel eigen fouten. Ondanks het slordige spel wist de tegenstander, SDS, deze set niet te winnen. Geluk voor uw favoriete mannen, uitslag: 25-18. Set 3 & 4 waren ook niet van niveau wat verwacht werd van deze getalenteerde selectie. Echter kan wel gezegd worden dat er ietsjes beter gespeeld werd aan de Hattemer zijde, en dat resulteerde uiteindelijk ook in het gewenst eindresultaat. De 5 te verdelen punten blijven allen in Hattem. Set 3: 25-17 en set 4: 25-14. Rutger zou ergens aan het einde van de wedstijd geroepen hebben dat er een zeer slechte pot gespeeld was door zijn selectie, wellicht is het maar beter dat niet iedereen dit ook daadwerkelijk gehoord heeft. Het blijft natuurlijk een spelletje… ;) Oud-speler Henry van Dieren, heeft de wedstijd met kritische blik bekeken vanaf de tribune en trok de conclusie dat de slechte service ons wel 10 punten per set heeft gescheeld, wellicht is dat iets wat de Hattemer mannen mee moeten nemen voor de volgende wedstijd. De strijd in de top van deze klasse blijft onverbiddelijk spannend, met een wedstrijd minder gespeeld te hebben bedraagt de achterstand op nr. 2 maar 1 punt. De volgende thuiswedstijd is te aanschouwen in de Marke op donderdag 14-02-2019 om 20:30uur. We zien u dan!