Belangrijke overwinning Berends & Slump HVV H1

04-02-2019 - Afgelopen dinsdag mocht een aardig uitgedund H1 aantreden tegen de nummer 4 in de competitie VVH HS 4. Waar vorig jaar in Harderwijk nog verloren werd van deze jongens, was het nu zaak om dit eens even recht te zetten. HVV kan de komende tijd helaas niet meer beschikken over Rob, de middenaanvaller, die in de vorige wedstrijd zijn enkelbanden had gescheurd. Door ook nog eens ziekte van de spelverdeler Robert, waren er maar 6 man beschikbaar tegen de nummer 4.

Het werd geen mooie wedstrijd, met veel fouten aan beide kanten. Nauwkeurigheid ontbrak, maar de gedrevenheid om te winnen bracht toch de nodige punten. De eerste set ging in een spannende 25-23 naar Hattemse zijde. Te weinig marge om zeker te zijn voor de overwinning. Ook de tweede set ging met de nodige spanning naar Hattem. Het werd 26-24. De derde set (altijd een lastige set voor HVV) ging met 26-21 naar Hattem toe. De overwinning was binnen! Alleen de vierde set nog, die 2 punten waard is. Helaas moe gestreden en zonder wissels was deze set helaas niet haalbaar. Dit puntje ging naar VVH. Na iets meer dan het halve seizoen gespeeld te hebben staat HVV niet onverdienstelijk op de tweede plek in de competitie. Er wordt dus nog volop gestreden om kampioen te worden in de eerste klasse, met nog maar 6 punten achter op de koploper.