Dames HVV/Berends&Slump halen niveau niet

03-02-2019 - Zaterdag 2 februari begonnen de dames van HVV zeer enthousiast, de lang verwachtte nieuwe wedstrijdbroekjes van sponsoren Toyota Ramaker en KRC Van Elderen waren binnen. Ook had EVV de andere concurrent in de top 3 op vrijdagavond punten laten liggen. Helaas zijn de dames nog niet volledig blessure vrij en lag de coaching vandaag ook in eigen hand.

De eerste set ging nog vrij voortvarend, met name door een aantal sterke service series waar tegenstander Ormi uit Epe het moeilijk mee had. Met 25 - 9 was deze duidelijk voor HVV. Na de eerste set werd het een spannende en moeizame wedstrijd. Aanvallend kwam HVV er niet helemaal door en waren lange rally's nodig om een punt te veroveren. Aan beide kanten werd sterk verdedigd en ook de blokkering had veel ballen of remde de bal af. Door beide partijen werden wissels ingezet en time-outs genomen. Ook was er weer publiek van beide kanten. Het was een wedstrijd waarbij het voor HVV steeds net niet lukte of op een belangrijk moment een service niet goed genoeg was. Vanuit Ormi was er veel onnodig commentaar op een goed fluitende scheidsrechter, wat de sfeer in de wedstrijd niet echt tot een sportief evenement maakte. Met 19-25 wist Ormi de 2de set te pakken en met dezelfde cijfers haalde HVV de derde set binnen. Spanning was er volop, maar een topwedstrijd was het niet. Ormi wist de 4de set met 22-25 binnen te halen en de 5de set ging nipt naar Ormi met 14-16. Een 2-3 verlies voor de HVV dames. De Berends&Slump dames staan nog steeds aan kop, maar Volta uit Lelystad zit de dames zeer dicht op de hielen. Zo blijft het waarschijnlijk nog lang spannend in deze competitie. Volgende week spelen de dames om 11 uur 's ochtends tegen VZK in Wezep. Een heuse streekderby dus, waarbij VZK de laatste weken flink punten aan het pakken is en een stijgende lijn laat zien. HVV zal er alles aan moeten doen om de punten mee te nemen naar de goede kant van het spoor.