Dames Berends&Slump winterkampioen!

16-12-2018 - De eerste helft van het volleybalseizoen voor dames 1 van HVV zit erop. En het resultaat mag er zijn! Het team staat, beschikt over voldoende speelsters, is op elkaar ingespeeld en kan elkaar vervangen. Met de trainers en coaches zijn de dames erg blij met de flexibele inzet van verschillende mensen en hopen voor komend seizoen met de huidige resultaten op een vaste trainer en coach.

Maar dan nu naar de cijfers, de afgelopen 3 jaar speelden de dames in de top van de 2de klasse met vorig seizoen (2017/2018) een ongeslagen kampioenschap en daarmee promotie naar de 1ste klasse. En nu 11 wedstrijden gespeeld in de 1ste klasse staan de dames op nr. 1. Dit seizoen niet ongeslagen en in de top 3 met Volta (Lelystad) en EVV (Elburg) is het nog een spannende strijd wie er uiteindelijk met de titel van door zal gaan. Afgelopen koude zaterdag stond Blauw Wit als tegenstander op het programma. Niet alleen buiten was het koud, ook de temperatuur en sfeer in de zaal in Oldebroek was ver beneden het nulpunt. In deze koude, kille en krappe zaal was HVV aan haar stand verplicht om de 4-0 mee naar huis te nemen, zeker gezien de laatste positie die Blauw Wit in neemt. De wedstrijd verliep zeer matig en tam, HVV ging deels mee in het trage tempo van de tegenstander en had veel moeite met de beperkte opslagruimte en zaal . Maar wist wel de wedstrijd naar haar hand te zetten. Blokkerend werden de nodige punten gepakt en als de passing goed was, werd er leuk gespeeld en konden alle aanvalsters bediend worden. Alle speelsters konden vandaag voldoende speeltijd krijgen en op het midden was het een beetje schipperen met de fitheid maar al met al was het goed genoeg voor een 4-0 winst. De schoonheidsprijs kreeg de wedstrijd niet, maar ook deze wedstrijden horen erbij. Komend weekend spelen de dames nog een oefentoernooi in Nijkerk, om zo goed voorbereid aan de 2de helft van het seizoen te kunnen beginnen. In januari staan namelijk de belangrijke wedstrijden tegen nr. 2 en 3 (Volta en EVV) op het programma.